Fortificaţiile create de daci vor putea fi vizitate şi cu ajutorul unor tururi virtuale

0

Vesti bune pentru istoria dacilor!

Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei vor fi incluse într-un muzeu virtual realizat cu ajutorul tehnologiei 3D de profesori şi studenţi de la Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea Tehnică, din Cluj-Napoca. Proiectul a fost prezentat în cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, cu prilejul primei ediţii a manifestării „Ziua Porţilor Deschise”.

Proiectul intitulat „Dacia virtuală” va fi o bază de date digitală cu cât mai multe obiecte provenite din cetăţile dacice, care vor fi exponatele unui muzeu virtual, scrie romanialibera.ro

Prima ediţie a Zilei Porţilor Deschise ale sitului arheologic prioritar Ulpia Traiana Sarmizegetusa a avut loc în data de 6 august 2011. Aici mai multe informatii.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează