Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finanţare pentru 30 de ateliere de meşteşuguri din mediul rural în Cluj, Bihor, Sălaj, Bistriţa – Năsăud, Satu Mare şi Maramureş.

0

World Vision România oferă finanţare pentru 30 de ateliere de meşteşuguri 

Biroul World Vision România din Cluj anunţă deschiderea înscrierilor pentru a doua etapă a proiectului pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale în regiunea Nord – Vest, Atelierul de meşteşuguri.

DSCF7037Ȋn perioada ianuarie – martie 2013 invităm meşterii populari şi persoanele pasionate de meşteşuguri populare să se înscrie la cursurile gratuite de antreprenoriat care vor avea loc în lunile martie şi aprilie 2013.

Cursurile se adresează exclusiv persoanelor care practică un meşteşug tradiţional, indiferent de specificul acestuia, şi au domiciliul în mediul rural, judeţele Cluj, Bihor, Sălaj, Bistriţa – Năsăud, Satu Mare şi Maramureş.

Sesiunile de instruire antreprenorială oferă participanţilor informaţiile esenţiale pentru începerea unei afaceri proprii şi sunt axate pe informatică, legislaţie şi contabilitate, scrierea unui plan de afaceri, tehnici de marketing şi vânzări, înregistrarea şi protecţia mărcii de artizanat.

La finalul instruirii cursanţii vor intra în competiţie pentru a obţine finanţarea planurilor de afaceri. Cele mai bune treizeci de proiecte realizate de către meşteşugari, cu ajutorul cunoştinţelor dobândite în timpul cursului, vor fi premiate cu finanţarea necesară demarării propriului atelier de meşteşuguri.

Ȋn ultima etapă a proiectului Atelierul de mesteşuguri, absolvenţii cursurilor de ţesătorie manuală organizate în prima etapă, meşteşugarii calificaţi ca antreprenori, precum şi alţi meşteri populari care doresc să îşi îmbunătăţească afacerile şi să îşi crească veniturile, se pot afilia unor structuri locale menite să sprijine dezvoltarea artei tradiţionale în zona de nord – vest a ţării.

Meşterii vor putea să se înscrie în asociaţiile profesionale locale nou-create, precum şi pe platforma e-business Târgul de la sat care va fi lansată în decursul acestui an. Pentru a sprijini promovarea artei locale şi a lărgi piaţa de desfacere, vom înfiinţa o reţea de colaborare cu pensiunile turistice din regiune, unde meşteşugarii vor putea expune obiectele realizate.

„Atelierul de meşteşuguri” este un proiect cofinanţat de Fondul Social European prin POSDRU, Axa Prioritară 5.2, care se desfăşoară în perioada aprilie 2012 – martie 2014. Proiectul este implementat cu sprijinul partenerilor Asociaţia pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale ASDR Dezmir şi Ascendo S.R.L.

Pentru înscrieri şi detalii suplimentare despre proiect, contactaţi coordonatorul proiectului în Cluj – Napoca, Ghiţă Todică, tel. 0264.420.028 sau mobil 0731.444.793, email gheorghita_todica@wvi.org

Argetoaia

Fundaţia World Vision România desfăşoară „Atelierul de meşteşuguri” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung şi în acord cu valorile şi tradiţiile locale. World Vision România încurajează acest proces pentru a îmbunătăţi condiţile de trai ale familiilor cu scopul final de a oferi copiilor şanse sporite de educaţie, dezvoltare şi bunăstare.

www.atelieruldemestesuguri.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.