Finala Adventure CUP

0

570 de elevi clujeni au participat incepand de marti la antrenamente si calificari pentru Adventure CUP in cadrul Zilelor Municipiului Cluj-Napoca. Adventure CUP este o competitie sportiva cu probe absolut speciale – escalada pe panou, exercitii de Tehnica Speologiei Alpine, caiac, si echilibru pe chingi (slackline) organizata de Adventure CAMPS – companie clujeana organizatoare de evenimente outdoor pentru copii si adulti.

Dintre cei 570 de elevi din 15 scoli si licee clujene, 106 s-au calificat in finala. Acesti 106 elevi calificati fac parte din 25 de echipe ce concureaza la trei categorii: clasele V-VI, clasele VII-VIII, si clasele IX-X.

Pentru fiecare categorie premiul cel mare este o excursie pe care Adventure CAMPS o va organiza pentru toti elevii clasei din care provine echipa castigatoare.

Adventure CUP in cifre si date:

Antrenamente: 570 elevi;

Calificari: 164 elevi;

Calificati: 106 de elevi din care: 39 la clasele V – VI, 32 la clasele VII – VII, 35 la

clasele XI-X.

Pe scoli calificate:

V – VI: Liceul de  Informatica, colegiul National George Cosbuc, Colegiul National Emil Racovita, Liceul de Muzica, Liceul Brassai;

VII – VIII: Colegiul Ana Aslan, Colegiul National Emil Racovita, Liceul Al Vaida Voievod, LPS, Liceul de Informatica;

IX – X: George Baritiu, Liceul Economic, Liceul de Informatica;

Despre Adventure CAMPS:

Adventure CAMPS este o companie specializata pe activitati de aventura pentru copii si tineri intre 3 si 18 ani. Taberele organizate in diferite locatii din Romania (Suncuius, Straja, Gura Raului) si strainatate (Franta, Austria) au activitati axate pe aventura: drumetie, escalada, speologie, mountainbike, tir cu arcul, caiac, orientare, canioning, via ferratta, ski, snowboard si au o participare de peste 4000 de copii in ultimii 10 ani.

De asemenea Adventure CAMPS a fost partener in diferite actiuni realizate in Cluj-Napoca: Zilele Speologiei Clujene, Ziua Mediului, Noaptea Liliecilor etc.

Echipa Adventure CAMPS este formata din iubitori ai muntelui, specialisti in activitatile tehnice pe care le propune, membri ai Federatiei Romane de Speologie, monitori de speologie, canioning si salvaspeo, membri in echipele de salvamont-salvaspeo, animatori certificati pentru activitati cu copiii in Centrele de vacanta.

Activitatile propuse in concurs:

TSA (Tehnica Speologiei Alpine): s-a montat o coarda de speologie intr-un copac la o inaltime de 4 – 5 m, trecuta printr-un scripete iar un capat atarna liber iar celalalt a fost legat printr-un sistem de coborare de trunchiul copacului. Proba consta in urcarea cu sisteme de urcare pe blocatoare pe capatul liber pana la scripetele din copac. Pentru coborarea participantilor se va utiliza sistemul de coborare prin care este trecut capatul legat de copac.

PERETE DE ESCALADA ARTIFICIAL: este un perete realizat din fibra de sticla, special construit pentru antrenamentele de escalada indoor sau outdoor, profilat in forma de stanca, pe care sunt montate prize de escalada, fixat de o schela de constructii sprijinita si asigurata de un copac. Participantii urca in sistem mansa si vor fi asigurati cu o coarda de catre o persoana din echipa de organizare.

CAIAC: activitatea de caiac se va desfasura pe lacul de la Cazino si va consta in parcurgerea unui traseu sinuos cu o ambarcatiune de doua locuri din fibra de sticla, iar participantii vor avea veste de securitate. O echipa de interventie va fi pregatita cu o hidrobicicleta si un caiac.

TRASEUL DIN CHINGI – Slackline: Mai multe chingi auto, cu rezistenta la rupere de 5000 kg sunt fixate intre copaci la inaltimea de 40 cm iar participantii trebuie sa parcurga in echipa acest traseu.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.