FIFE Zlatna, ediţia a treia: ateliere de benzi desenate şi desen pentru copii

0

Filmul, cultura şi arta populară au devenit simboluri ale Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna.

Un fapt extraordinar este că la ediţiile anterioare au fost prezenţi foarte mulţi copii, care sunt aşteptaţi şi anul acesta. Astfel, pentru micii spectatori, organizatorii FIFE Zlatna au pregătit o serie de suprize. Ateliere de desen şi benzi desenate pentru copii inspirate din revista de benzi desenate „Legendele Dacilor”, autori Mihai Grăjdeanu, Daniel Roxin, Gabriel Tora şi Mădălina Corina Diaconu. Copiii vor avea ocazia să cunoască pe doi dintre autori şi să poată răsfoi împreună cu ei, revistele şi cărţile din proiectul „Legendele Dacilor” şi Asociaţia Geto Dacii. Cei mai talentaţi copii vor primi din partea Asociaţiei Geto Dacii un exemplar din cartea Dacia Preistorică Ilustrată, însă vor putea achiziţiona contra cost şi revista de benzi desenate „Legendele dacilor”.

legende1

În fiecare an, organizatorii acestui festival internaţional de film pregătesc o serie de acţiuni culturale şi spectacole cu tentă populară care încântă şi atrag mii de iubitori ai filmului şi tradiţiilor româneşti. Cu acest prilej, amintim că FIFE Zlatna se desfăşoară în perioada 5 -7 iunie 2015, în oraşul Zlatna, din judeţul Alba şi a început înscrierea filmelor pe teme etnografice. Până acum s-au înscris în competiţia ediţiei a III-a a FIFE Zlatna filme din Cehia, Turcia şi România.

La ediţiile anterioare au fost premiate filme produse atât în România, dar şi în alte state din Europa sau Asia. Competiţia este deschisă atât cineaştilor independenţi ori profesionişti, iar filmele etnografice se pot înscrie, fără taxe de participare, direct pe site-ul festivalului www.etnofilmzlatna.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează