FIFE Zlatna, ediţia a treia: ateliere de benzi desenate şi desen pentru copii

0

Filmul, cultura şi arta populară au devenit simboluri ale Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna.

Un fapt extraordinar este că la ediţiile anterioare au fost prezenţi foarte mulţi copii, care sunt aşteptaţi şi anul acesta. Astfel, pentru micii spectatori, organizatorii FIFE Zlatna au pregătit o serie de suprize. Ateliere de desen şi benzi desenate pentru copii inspirate din revista de benzi desenate „Legendele Dacilor”, autori Mihai Grăjdeanu, Daniel Roxin, Gabriel Tora şi Mădălina Corina Diaconu. Copiii vor avea ocazia să cunoască pe doi dintre autori şi să poată răsfoi împreună cu ei, revistele şi cărţile din proiectul „Legendele Dacilor” şi Asociaţia Geto Dacii. Cei mai talentaţi copii vor primi din partea Asociaţiei Geto Dacii un exemplar din cartea Dacia Preistorică Ilustrată, însă vor putea achiziţiona contra cost şi revista de benzi desenate „Legendele dacilor”.

legende1

În fiecare an, organizatorii acestui festival internaţional de film pregătesc o serie de acţiuni culturale şi spectacole cu tentă populară care încântă şi atrag mii de iubitori ai filmului şi tradiţiilor româneşti. Cu acest prilej, amintim că FIFE Zlatna se desfăşoară în perioada 5 -7 iunie 2015, în oraşul Zlatna, din judeţul Alba şi a început înscrierea filmelor pe teme etnografice. Până acum s-au înscris în competiţia ediţiei a III-a a FIFE Zlatna filme din Cehia, Turcia şi România.

La ediţiile anterioare au fost premiate filme produse atât în România, dar şi în alte state din Europa sau Asia. Competiţia este deschisă atât cineaştilor independenţi ori profesionişti, iar filmele etnografice se pot înscrie, fără taxe de participare, direct pe site-ul festivalului www.etnofilmzlatna.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.