Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: A început Festivalul Transeuropa, un spaţiu comun al alternativelor europene

0

Festivalul Transeuropa, un spaţiu comun al alternativelor europene

Un festival transnaţional al culturii, artei si politicii

www.transeuropafestival.eu

4-27 octombrie 2013

Cluj-Napoca, între 16-20 octombrie 2013

Amsterdam | Barcelona | Berlin | Belgrad | Bologna | Bratislava

Cluj-Napoca | Londra | Lublin | Paris  Praga | Sofia | Varșovia

 

IMAGINE | DEMAND | ENACT

#TEF2013

 Logo_TF2013

European Alternatives are plăcerea de a vă anunța că în Cluj-Napoca a început a patra ediţie a Festivalului Transeuropa, un eveniment artistic, cultural şi politic, desfășurat în alte 12 orașe din Europa în luna octombrie.

Prima zi a festivalului din Cluj este dedicată dezbaterilor și propunerilor din cadrul Citizens Pact (www.citizenspact.eu) – un demers lansat în decembrie 2013 care încurajează cetățenii să militeze pentru cereri concrete pentru Europa în care vor să trăiască.

Între 10:00 – 13:00 a fost organizată o cafenea a ONG-urilor în care organizațiile din Rețeaua Grassroot România au dezbătut împreună cu Elena Dalibot (reprezentant European Alternatives Paris) politicile publice europene axate pe bunăstare, migrație și integrarea romilor.

De la ora 16:00, în cadrul Facultătii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, vă avea loc o dezbatere cu studenții asupra propunerilor de politici publice inițiate în urma consultărilor la nivel european pe următoarele teme: bunuri comune, piața muncii și mass-media.

Aceste evenimente fac parte din (Mani)Fest, un efort de sus în jos pentru micșorarea deficitului democratic din Europa și sunt realizate în parteneriat cu Centrul pentru Politici Publice din Cluj-Napoca și organizația European Alternatives.

În a doua zi de festival (joi, 17 octombrie) vă invităm la Biblioteca vie – Migrant în Cluj. Vă așteptăm să găsiți o ‘lectură’ pe plac între orele 18:00 – 20:00, la Zorki Phone Café. Vom urmări apoi filmul 5 Fabrici, un film despre co și auto-management în Venezuela. Sunt prezentate experiențele a 5 fabrici care sunt în cautare de modele de producție și de conviețuire mai bune. (un film in regia lui Dario Azzellini & Oliver Ressler, 81 min)

Vineri, 18 octombrie, vă invităm la două discuții care vor fi găzduite de Zorki Phone Café. Între 18:00 – 19:30, ne propunem să găsim și să împărtășim moduri de a ne imagina ce și cum să fim. În cadrul unei discuții intitulate Provocare și schimbare: altercomunități, invitatul nostru – Gospodăria Țărănească din Moșna –ne va descrie cum a reușit să pună în practică ideea de resurse comune pornind de la cooperare, solidaritate, egalitate și încredere.

Apoi, de la 19:30, împreună cu ASAT (Asociaţia pentru Susţinerea Agriculturii Ţărănești) și câțiva producatori locali, vă invităm să fim Mai aproape de ceea ce consumăm. Vom avea o discuție despre susținerea reciprocă a consumatorului și producătorului, despre un sistem care încurajează încrederea și respectul între aceștia și față de produsele pe care le consumăm zi de zi.

Atât joi, cât și vineri, vă așteptăm la standul (Mani)Fest, amplasat în Zorki Photo Café, unde veți avea ocazia să consultați și să votați propuneri de politici publice europene.

În Cluj, Festivalul Transeuropa se va desfășura până duminică, 20 octombrie. Pentru mai multe detalii despre activități, vă rugăm să consulaţi programul ataşat. De asemenea, vă invităm să urmăriţi festivalul pe pagina: www.transeuropafestival.eu, precum şi pe pagina de facebook a grupului local de organizatori: European Alternatives Cluj-Napoca.

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.