Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Temps d’Images, ajuns la cea de-a X-a ediţie, va avea loc la Cluj-Napoca între 5 şi 12 noiembrie 2017

0

Temps d’Images ajunge la cea de-a X-a ediție și are nevoie de sprijinul vostru

Festivalul Temps d’Images, ajuns la cea de-a X-a ediţie, va avea loc la Cluj-Napoca între 5 şi 12 noiembrie 2017 și are nevoie de sprijinul publicului iubitor de artă! Tema acestei ediții este Discurs și Realitate, iar artistul asociat este regizorul Radu Jude.

În fiecare an, festivalul aduce sub ochii publicului cele mai reprezentative producții artistice care pun în scenă cele mai importante tematici sociale și politice ale societății contemporane.

Astfel, Temps d’Images a devenit o imagine a timpului nostru, o încercare de a înțelege lumea contemporană prin diverse forme de artă, dar și un eveniment de referință al scenei culturale românești.

În contextul dificultăților sociale, politice și economice actuale, relevanța artei este o evidență. Arta joacă rolul de a reflecta realitatea, de a o analiza critic și de a ne lărgi orizonturile.

Așadar, a zecea ediție analizează Discursul și Realitatea printr-o multitudine de fațete și evenimente: teatru, dans, dezbateri, ateliere și proiecții de filme.

Fiecare fațetă, fiecare perspectivă a unui Discurs și Realitatea pe care o construiește, înseamnă un spectacol, un film, un atelier sau o secțiune din festival pentru care mai e nevoie de resurse. Resurse care fac posibilă prezența artiștilor timp de o săptămână la Temps d’Images.

Campania de strângere de fonduri a festivalului a strâns până acum 47% din bugetul necesar realizării festivalului. Însă, organizatorii sunt încrezători că dificultățile financiare pot fi depășite prin solidaritate și cu ajutorul publicului iubitor de artă.

Puteți susține Temps d’Images printr-o donație pe platforma creștemidei.ro, aici, până pe data de 13 octombrie.

Mai multe detalii despre Temps d’Images puteți afla de pe website-ul festivalului, iar pentru a fi la curent cu ultimele noutăți urmăriți Temps d’Images pe Facebook.

TEMPS D’IMAGES este un festival internațional inițiat în 2002 în Franța, de către ARTE TV și La Ferme du Buisson, scenă națională. Prima ediție a festivalului din România a avut loc în anul 2008 iar producătorul acestuia este Asociația Colectiv A, din Cluj-Napoca.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.