Festivalul Sporturilor Montane “Parângul Mare”, o poveste pentru toți

0

Festivalul Sporturilor Montane “Parangul Mare” a constituit etapa a IV a Campionatului National Stfaeta Muntilor si a adunat peste 300  de persoane din toată țara la începutul lunii august 2013 la Cabana Groapa Seacă, situată în Munții Parâng, persoane ce au putut concura la diverse activități cu specific montan.

Festivalul Sporturilor Montane “Parângul Mare”, ca un film de lung metraj ce s-a desfașurat timp de 3 zile în Munții Parâng, a fost un real succes pentru promovarea turismului românesc și pentru educarea tinerilor într-un spirit verde, prin oferirea unor oportunități de petrecere a timpului liber în natură.

corturi la munteCei sosiți în număr foarte mare au participat ca echipe, formate astfel: copii însoțiți de adulți, juniori, familii și persoane experimentate.

Copiii care s-au înscris la categoria destinată lor au putut învăța cum să se orienteze în pădure cu ajutorul busolei, ce înseamnă o drumeție si cum se face escaladă, ce înseama o echipă unită, au recitat poezii, au cântat și au jucat piese de teatru.

Prima zi a festivalului a fost dedicată pentru așteptarea participanților și aprinderea focului de tabără.

A doua zi a fost cu surprize pentru cei mici: o fetiță în varstă de 6 ani, membră a echipei Jnepenii, a organizat activități creative exclusiv pentru și cu copiii sosiți în tabără.

Și cei mari au avut parte de multe activități, inclusiv o drumeție ce a avut ca obiectiv parcurgerea unui traseu montan: Refugiul Agățat – Stânca Roșiile – Lacul Zănoaga Stânei – Lacul Lung – Lacul Roșiile – Lacul Mândra, iar cei exprimentați au urcat pe Vârful Parângul Mare.

Proba de orientare a fost pe placul tuturor, dar cei mai încântați au fost copiii, care au participat în echipă, nu individual ca cei mari. Cu ajutorul coordonatelor trebuiau să găsească lampioanele ascunse în pădure, iar proba de escaladă a fost o distracție, dificultatea traseeului fiind mică, astfel încât chiar și cei neexperimentați au reusit să urce până în vârful stâncii.

Un moment aparte – cum am organizat și la edițiile trecute – a fost o cerere de căsătorie, în fața tuturor, la foc de tabără, cu pancarde cu diverse mesaje și urări de bine.

La seara culturală, cei mici și cei mari i-au încântat pe participanți cu muzică folk, poezii și piese de teatru și cu momente comice, unde s-a râs și s-a cântat până dimineață.

Tombola realizată în cadrul Festivalului Sporturilor Montane “Parângul Mare” a fost deliciul de a treia zi, iar cei mici au fost cei mai premiați dintre cei care au participat.

Cu ajutorul clasamentelor, realizate în funcție de probe și punctajele obținute, s-au oferit premii consistente,  mulțumită sustinatorilor.

Tot în cadrul acestui festival s-au acordat premii speciale pentru diverse activități.

Mulțumim susținătorilor noștri: CH-Center Hosting, Biroul de Avocatură Cuculis și Asociații, Green Smoke, Belkin Internațional, OSF Global Services, Consiliul Județean Gorj, Craimont, Doppelherz, IBU Publishing, Just t, O&R Bacau, Hamace Minor Swing, Mozartinno, Euro Park, Casa Bobo Baia de Fier, Vector Di Sign SRL.
Parteneri: Fundația Guard Forest, Serviciul Public Salvamont Hunedoara, Cabana Groapa Seacă, Cocor Store, 2rism – Rețea de Promovare Turistică, Cazare-Hotel – Promovare Hotelieră Eficientă,  Polaris M. Holding.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează