Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Săptămâna Haferland: primul festival din România dedicat turiștilor care călătoresc în familie

0

Cea de-a patra ediție a Săptămânii Haferland, cel mai mare eveniment cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania, va avea loc în perioada 10 – 15 august 2016, și așteaptă peste 2500 de turiști.

Ediția din acest an a festivalului are ca tematică centrală familia, iar sloganul evenimentului este “Sașii te așteaptă în familie!”. Astfel, odată cu ediția din acest an, festivalul își propune să devină primul festival dedicat turiștilor care călătoresc în familie și să le ofere acestora modalități de petrecere a timpului liber indiferent de vârstă.

DSC_2706

Cea de-a patra ediție a Săptămânii Haferland va include localitățile Fișer, Rupea, Saschiz, Viscri, Roadeș, Criț, Cloașterf și Meșendorf. În cadrul festivalului, turiștii români și străini vor putea să asiste la degustări de produse locale, concerte de muzică clasică și concerte gospel în bisericile fortificate, bal tradițional săsesc, dar și demonstrații de meșteșuguri. În plus, cei mici vor putea participa la un concurs de pictură și la șezători cu povești.

Primele trei ediții ale festivalului Săptămâna Haferland au strâns peste 4000 de participanți și s-au bucurat de prezența a zeci de personalități ale vieții culturale și sociale din România și din Germania.

În 2016, organizatorii evenimentului, Fundația Michael Schmidt, împreună cu Fundația Tabaluga, susținute de Fundația Adept, Fundația Mihai Eminescu Trust și Asociația Sașilor Transilvăneni în Germania, și-au propus ca atât numărul turiștilor cât și timpul petrecut de aceștia în zonă, să crească. Dacă în 2015 majoritatea turiștilor a participat la activitățile dintr-o singură zi de festival, la ediția din 2016, organizatorii vor ca aceștia să petreacă minim 2 zile în satele săsești din „Țara Ovăzului”. Regiunea săsească din Transilvania a fost denumită „Țara Ovăzului” sau Haferland, întrucât localnicii obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

Ziua principală a ediției de anul acesta a festivalului Săptămâna Haferland se va desfășura în satul Criț, la data de 14 august 2016. Festivalul va beneficia de înaltul patronaj al dlui. Vasile Dincu, Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice si al dlui. Dr. Bernd Fabritius, Președinte al Federației Mondiale a Sașilor și Membru în Bundestag.

Mai mult, partenerul oficial al ediției din acest an a festivalului este Autoritatea Națională pentru Turism, care se va implica activ în promovarea evenimentului pe plan național.

Asociația Curtea Veche s-a alăturat inițiatorilor evenimentului din acest an prin prisma proiectelor comune care vizează promovarea lecturii în rândul copiilor din Haferland în cadrul unor ateliere specifice.

Despre Fundația Michael Schmidt

Fundația Michael Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România. Fundația a fost înființată în 2010, iar, până în acest moment, a implementat numeroase proiecte în Țara Ovăzului și nu numai.

Printre proiectele implementate de fundație se numără: restaurarea Orgii Bisericii din Criț, finanțarea filmului “Orgile din Transilvania, o întoarcere în timp”, reconstruirea casei parohiale din Criț după planurile inițiale, proiecte umanitare în colaborare cu organizații de renume precum UNICEF, Fundația Peter Maffay / Tabaluga și sprijinirea unor manifestări artistice precum proiectul „Clasic e fantastic” sau „Musica Coronensis”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.