Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Promenadelor Brașovului, 8 – 22 iulie 2017

0

Festivalul Promenadelor Brașovului Către «Lumea cea nouă» / 8 – 22 iulie

Timp de 3 săptămâni, Brașovul își va dezvălui creativitatea, istoria și efervescența prin promenadele sale istorice revitalizate printr-un Festival inedit în peisajul românesc.  Cu peste 70 de artiști, ateliere interactive, concerte jazz, rock, fanfară, tururi ghidate, proiecții, reconstituiri istorice, expoziții și multe alte surprize, prima ediție a Festivalului își propune să fondeze o nouă mentalitate dedicată bucuriei de a fi la… Promenadă.

afis4

Publicul va fi invitat să redescopere bucuria plimărilor în aer liber, într-un itinerariu artistic despre vechi și nou. Fiindcă Promenada a reprezentat dintotdeauna o linie de intersecție între vechi și nou. Promenadele vechi cultivau plăcerea de a admira o zonă de belvedere, reprezentând, în același timp, o zonă în care se etala tot ce era mai frumos, mai nou apărut în societate. Un spațiu în care este promovată diversitatea prin întregul său spectacol. Apar mașini noi, locuri noi, cafenele noi, sedii noi, distracții noi, arte noi.

Primul eveniment care unește sub același concept îmbinarea dintre istorie – muzică – artă

Festivalul își propune să revalorifice spațiile tradiționale de plimbare prin intermediul a trei coordonate: istorie – muzică – artă, prilej cu care activitățile Festivalului vor contura firesc un nou tip de promenadă, contemporană. Festivalul va porni de la reconstituire istorică până la cea mai nouă muzică metal rock și cea mai în vogă muzică jazz. Reunite sub tema „Lumea cea nouă”, activitățile festivalului vor prezenta „noutatea” așa cum a apărut în istorie, însă și noutatea contemporană dată de noul concept al Promenadei. Cu alte cuvinte, Festivalul Promenadelor Brașovului cuprinde, prin toate evenimentele sale, o componentă de intervenție culturală de regenerare urbană.

Pe lângă faimoasele concerte de fanfară, Promenadele au găzduit diverse activități culturale (cinematograf, festivități locale) și au inspirat artiștii epocii.  Ca o urmare firească, organizatorii propun trei noi promenade grupate tematic: Promenada Artelor, Promenada Copiilor și Promenada Istorică, fiecare marcate de evenimente inedite.

Spațiile de desfășurare vor fi: Sub Tâmpa și Bastionul Țesătorilor, Parcul Nicolae Titulescu, Bastionul Graft, Piața Sfatului și noua piațetă de lângă ARO. Timp de trei săptămâni, cu evenimente de amploare organizate în mod deosebit în weekend-uri, Festivalul își propune să devină un reper pe harta evenimentelor estivale, echipele implicate în organizare având experiența a numeroase proiecte culturale de tradiție în România.

Festivalul Promenadelor Brașovului este organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Muzeul Județean de Istorie Brașov, fiind finanțat din bugetul Municipiului Brașov și cofinațat de Consiliul Județean Brașov.

Pentru mai multe detalii privind programul, vizitatorii sunt invitați pe pagina de Facebook Festivalul Promenadelor Brașovului.

Ne vedem la Promenadă!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.