Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul eCoTraditii ajunge duminică în Parcul Detunata din Cluj

0

Duminică, 25 iunie festivalul EcoTradiţii ajunge în Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni! Ne dăm cu cargo-bicicleta, experimentăm modele economice alternative la primul Oser din Gheorgheni, croşetăm, reparăm biciclete, haine şi obiecte electrice. Facem brăţări din nasturi şi ne pictăm pe faţă. Vindem cărţi pe fapte bune. Revitalizăm împreună acest spaţiu urban şi construim tradiții ecologice și comunitare pentru un viitor sustenabil al clujenilor.

eco

Program eCoTradiţii Gheorgheni, 25 iunie 2017, Parcul Detunata (Amfiteatru) (https://www.facebook.com/events/112111172729189/)

CERC DE CROŞETAT, ÎNFRUMUSEŢAT ŞI REPARAT TEXTILE

10.00-13.00- Crosetam cu Ghemul Loredanei

13.00- 16.00- Reparatii si upcycling textile

CERC REPAIR CAFE

13.00-17.00- Reparaţii electrice

16.00-20.00- Reparaţii biciclete

CERC DE ECONOMII ALTERNATIVE

10.00- 20.00- Oser in Gheogheni

10.00- 20.00- 1010 moduri de a cumpăra o carte fără bani

CERC PENTRU MINTE, TRUP & SUFLET

16.00-17.00- Bucurie prin meditaţie cu călugăriţa budistă Gen Kelsang Shenyen

17.00- 20.00- Şah cu oameni mari şi mici

CERCUL COPILĂRIEI

10.00-13.00- Transformăm nasturi vechi în brăţări cu Ghemul Loredanei

10.00-20.00- Plimbări gratuite cu Cargo-bicicleta

16.00-17.30- Pictură pe faţă cu Cristina Munteanu

19.30-20.30- Tatuaje cu sclipici

 

eCo tradiții e un festival al darurilor de cartier, iniţiat în 2016 în Parcul Armătura.
Simplitatea, cooperarea, circularitatea, traiul bun si resemnificarea spațiilor urbane caracterizează activitățile, oamenii și energia acestui festival de cartier. Pe scurt, timp de 1 zi, oameni de omenie din Cluj, vor construi împreună un scenariu ideal, orientat spre un viitor sustenabil al comunităților clujene. Un spațiu viu, în care viața socială și comunitară funcționează pe modelul unui sistem circular, întreținut de comunitățile locale prin participare- de către copii, tineri, adulți și vârstnici. Reintegrăm orașul în natură și natura în oraș. Activitățile eCo tradiții vor exemplifica cum sistemele de circulație, comunicații, educație, energie se pot combina creativ într-o rețea complexă de comunități care prețuiesc cooperarea, convivialitatea și încrederea socială.

Fişi eco-mobili şi alegeţi transportul în comun! Impărţiţi maşina cu prietenii sau, şi mai bine, faceţi o plimbare.

Eco tradiţii promovează egalitatea de şanse, încurajăm participarea tututor celor interesaţi, indiferent de orientarea sexuală, religie, etnie sau culoarea pielii, etc. Niciun fel de discriminare nu va fi acceptată în cadrul acestui festival.

Festivalul eCo tradiții este o inițiativă a Asociației “Cercul Social” Pentru Dezvoltarea de Modele Reziliente şi Colaborative de Economie Circulară.

Organizator: Asociația “Cercul Social” Pentru Dezvoltarea de Modele Reziliente si Colaborative de Economie Circulara.

Parteneri: Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune (AIVI), Casa de Cultura Permanentă, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, Ghemul Loredanei, Pure Motion, Repair Cafe Cluj, Societatea pentru Consum Responsabil, Thesaurus, United Way

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.