Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festival, agroturism & cicloturism pentru turistii straini in Romania

0

Carpathian Tourism Cluster doreste să atragă turistii străini cu iniţiative turistice inovatoare si evenimente de răsunet

Carpathian Tourism Cluster Romania, primul cluster turistic interregional în România, a lansat mai multe iniţiative turistice în vederea dezvoltării turistice în regiunea Carpaţilor de Curbură. Noile iniţiative ale clusterului sprijină promovarea cicloturismului, turismului rural si culinar si dezvoltarea si promovarea marilor evenimente istorice si culturale pentru a atrage noi turisti spre România.

În 2011, clusterul turistic este co-organizatorul Festivalului “Turnirul Cetăţilor” de la Bran, Râsnov, Făgăras si Brasov si iniţiatorul a mai multor festivaluri culturale rurale.

Scopul principal al Carpathian Tourism Cluster Romania este dezvoltarea produselor turistice si iniţiativelor inovatoare. Clusterul reuneste experţi internaţionali experimentaţi, companii turistice locale, asociaţii ce activează în turism si autorităţi locale. Clusterul este organizat în mai multe grupuri de lucru care dezvoltă împreună iniţiative si evenimente de interes public. Grupul de lucru format pentru « turismul culinar », spre exemplu, promovează tradiŃiile culinare locale si sprijină integrarea produselor locale în lanţul turistic de valori. Recent, primul produs al clusterului “Mobile Cooking Romania” a fost lansat. Mobile Cooking Romania oferă evenimente culinare, show-uri si cursuri de gătit în locaŃii spectaculoase din România.

Grupul de lucru recent format “Cicloturism” lucrează pentru dezvoltarea si promovarea omologării traseelor cicloturistice în Carpaţii si Subcarpaţii de Curbură, trasee ce vor fi integrate reţelei naţionale de trasee cicliste.

Evenimentele si festivalurile joacă un rol important în strategia clusterului de atragere a noilor turisti si vizează generarea de valoare adăugată industriei turismului românesc. În 2011, cele mai mari festivaluri istorice si culturale vor fi organizate de Carpathian Tourism Cluster împreună cu asociaŃiile de dezvoltare turistică din Brasov si Buzău, ex: festivalul Medieval de la Bran, Râsnov, Brasov si Făgăras sau “Marienburgfest” (« Zilele Feldioarei »), care va celebra 800 de ani de la sosirea primilor cavaleri teutoni în łara Bârsei.

Toate aceste evenimente vor fi promovate pentru prima dată în cadrul târgului internaţional de turism de la Berlin (ITB Berlin) din 09 până pe 13 Martie 2011. Informaţii detaliate: tourism-cluster-romania.com

Despre CARPATHIAN TOURISM CLUSTER ROMANIA:
Carpathian TOURISM CLUSTER este reţeaua inovatoare reprezentată de persoane de decizie la nivel regional si naţional, din industria turismului din România. Scopul clusterului îl reprezintă promovarea turismului durabil si crearea valorii adăugate pentru industria turismului în regiunea Munţilor Carpaţi. Carpathian TOURISM CLUSTER ROMANIA este o organizatie nonguvernamentală, non profit (ONG) si a fost constituită în conformitate cu legislaŃia română, având sediul central la Brasov. Membrii clusterului sunt asociaţii de dezvoltare turistică, lanţuri hoteliere, tur-operatori, universităţi si provideri de servicii turistice.Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.