fatzaDa street fest inchide strada Postavarului din Brasov pentru arte

0

Depoul de Arta Urbana, cu sprijinul Primariei Brasov, organizeaza, in perioada 13-15 august, pe strada Postavarului din Brasov, fatzaDa street fest, un eveniment dedicat artelor de toate felurile, ce isi propune sa readuca orasul cetatenilor.

Organizat sub deviza “etica si estetica strazii tale”fatzaDa street fest este un proiect socio-cultural de constientizare si implicare in procesul de restaurare a zonei istorice.

fatzaDa street fest aduce pe strada Postavarului trei zile de evenimente, cu concerte de muzica clasica si jazz, teatru pentru copii si adulti, expozitii de fotografie, pictura, sculpturi cinetice, aranjamente florale, colectii de arta si de antique-uri, proiectii de filme documentare si scurtmetraje, arta mestesugareasca, workshop-uri si prezentari de proiecte pentru centrul istoric.

Depoul de Arta Urbana aduce arta in mijlocul comunitatii si o foloseste ca unealta transformatoare si mijloc de comunicare, pentru a apropia brasovenii de institutiile locale, in efortul comun de restaurare a zonei istorice.

 

Toti locuitorii Brasovului sunt invitati sa participe activ la evenimentele din 13, 14 si 15 august.

In Brasov, fatzaDa street fest este primul eveniment de acest gen, foarte popular in tarile vestice si Statele Unite ale Americii, prin care locuitorii incep sa-si cunoasca vecinii, oamenii de cultura si instutiile culturale, Primaria si proiectele pentru zona istorica, arhitectii si proiectele lor, dar si firmele si institutiile care sprijina si se implica in proiectele de dezvoltare si restaurare a zonei istorice din Brasov.

“Vrem sa adunam pareri, idei, solutii si initiative creative, pe care sa le discutam si sa le prezentam public. In acelasi timp, vrem sa facem cunoscute proiectele prezentate de Primarie, Ordinul Arhitectilor, Depoul de Arta Urbana, Centrele Culturale, ONG-uri, dar si proiecte si initiative private. Prin fatzaDa street fest, lansam propunerea de a crea o strada a artei si culturii, unde galeriile si atelierele de creatie sa fie cele care dau tonul”, spune Dan Oprea, initiatorul proiectului.

fatzaDa street fest este o initiativa a Depoului de Arta Urbana, realizat cu sprijinul Primariei Brasov si in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor, Agentia Metropolitana Brasov, Cons. Local Gabriela Urse, Fundatia Istorica Romana, Fundatia Ithaka, Asociatia Culturala Kunstadt si Alliance of European Cultural Cities.

www.depouldeartaurbana.ro

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează