Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fain îi de Rusalii la Alma Vii în cetate, cu tradiții locale și concert Luiza Zan

0

Fain îi de Rusalii la Alma Vii în cetate, cu tradiții locale și concert Luiza Zan

Pentru cei care doresc să petreacă vacanța de Rusalii într-un mod autentic, parte dintr-un spațiu parcă descris de basme, comunitatea locală din Alma Vii își așteaptă vizitatorii cu tot ce are mai bun în perioada 15 – 16 iunie 2019, printr-un nou eveniment inițiat de programul Transylvania Live.

Cu același prilej va avea loc lansarea proiectului Jazzpar Trio alături de care va concerta mult îndrăgita solistă Luiza Zan, duminică, 16 iunie, de la ora 18:00.

Oaspeții sunt invitați să ia parte la o nouă experiență culturală plină de semnificație în satul săsesc Alma Vii, să descopere tradițiile locale și peisajul natural pitoresc străjuit de o splendidă biserică fortificată veche de șapte secole. În incinta cetății publicul va fi invitat la o șezătoare autentică și la concertul manouche jazz din după-amiaza zilei de Rusalii.

Luiza Zan, una dintre cele mai frumoase voci ale jazz-ului românesc, va concerta alături de Jazzpar Trio din care fac parte: Gáspár Csaba – vioară, vocal, Gáspár Álmos – chitară și Vitályos Lehel – contrabas. Artiștii își propun să revalorifice sound-ul și farmecul anilor ’30 din Parisul lui Django Reinhardt care s-a lăsat inspirat de jazz-ul american căruia i-a acordat elemente de originalitate, dând naștere stilului gipsy jazz, cunoscut și sub numele de manouche jazz.

Petreceți Rusaliile în mod autentic la Alma Vii în perioada 15 – 16 iunie 2019

Organizatorii au pregătit un pachet cultural ce cuprinde cazare timp de două nopți în Alma Vii sau, la alegere, în Biertan, în casele tradiționale amenajate pentru a fi case de oaspeți, în regim de demi-pensiune. Locurile sunt limitate.

Vizitatorii, de asemenea, pot opta doar pentru participarea la evenimentele din 16 iunie din incinta fortificației care cuprind șezătoarea și accesul la concertul susținut de Luiza Zan și Jazzpar Trio.

Mai multe amănunte pe site-ul MyTicket.ro la adresa: https://www.myticket.ro/events/3527/transylvania-live-rusalii-la-alma-vii-in-cetate-cu-traditii-locale-si-concert-luiza-zan-16-june-2019-cloasterf-jud-mures.html

Un eveniment marca Transylvania Live, un program inițiat și dezvoltat de Fundația Mihai Eminescu Trust și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) cu scopul de a promova turismul responsabil în compania muzicii clasice și jazz.

Despre Alma Vii

Satul săsesc Alma Vii se află în județul Sibiu și este atestat din 1298; este unul dinte puţinele sate cu o populaţie activă şi un patrimoniu construit bine conservat. În prezent, în Alma Vii trăiesc aproape 400 de persoane care au ocupații tradiționale: au grijă de culturi, livezi și animale, cresc albine, lucrează la atelierul de fierarie, tamplăresc, cos sau brodează și gătesc în tihnă, după rețete păstrate din străbuni. Fortificația bisericii evanghelice medievale a fost recent restaurată de către Fundația Mihai Eminescu Trust, iar în prezent spațiul găzduiește o expoziție interactivă care explică stilul de viață al oamenilor care au locuit în aceste locuri. Aici vor avea loc bufetul și concertul de jazz susținut de Luiza Zan.

Dacă veți alege să și înnoptați la Alma Vii sau Biertan, vă veți caza în case tradiționale transilvănene care au fost restaurate și convertite în case de oaspeți tradiționale. Aceste case păstrează încă atmosfera unor vremuri trecute și, fără să fie perfecte, asigură confortul necesar unei experiențe plăcute și autentice. Veți mânca feluri tradiționale, gătite cu ingrediente din curțile și grădinile locale. Dacă aveți timp de stat puțin de vorbă, veți descoperi o mulțime de lucruri interesante despre oamenii și obiceiurile locului și veți afla detalii despre modul liniștit și autentic în care ei continuă să traiască și astăzi.

Despre Luiza Zan

Luiza Zan este o voce de excepție a jazz-ului românesc. Susține că s-a născut pentru muzică și emoția pe care doar muzica o poate purta pe sine, transformând oamenii. Concertele sale sunt triumful acestui crez, desfâșurându-se de fiecare dată cu sălile pline, fie că sunt în România sau pe alte scene internaționale. A colaborat cu numeroase nume ale jazz-ului autohton și ale celui mondial, reușind să-și contureze un stil inconfundabil marcat de autenticitatea emoțiilor, dezvoltat în spatele a mii de ore de studiu. A scris muzică pentru sine, pentru film și teatru, în prezent visând să cânte jazz cu orchestre simfonice. S-a retras din viața agitată a orașelor, dedicându-se studiului, compoziției, familiei. Iar momentele când Luiza Zan revine pe o scenă sunt stări de grație dăruite cu generozitatea harului său. „Cel mai mult mă bucură efectul vindecător pe care muzica îl are asupra oamenilor”, a declarat artista într-un interviu recent pentru 4arte.ro


Despre Transylvania Live. Eforturi unite pentru revitalizarea patrimoniului

Această invitație este făcută de către Fundația Mihai Eminescu Trust şi Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) cu scopul de a promova turismul responsabil într-o experiență culturală cuprinzătoare care uneşte trecutul şi prezentul într-un mod firesc, parte dintr-un program mai amplu intitulat „Transylvania Live”.

Sub egida programului Transylvania Live, cele două instituții cu meniri complementare au anunțat organizarea a numeroase evenimente culturale în regiune cu scopul de a promova patrimoniul și tradițiile locale, pentru a încuraja comunitățile să devină parte activă în acest demers și, totodată, de a promova muzica bună, artele contemporane, oferind oportunități de afirmare și scene inedite tinerilor artiști din România. Cum atât MET cât și UCIMR organizau evenimente în regiune, fie împreună, fie separat, și-au reunit eforturile și mai asumat sub egida programului Transylvania Live.

Pentru informații suplimentare, contactați inițiatorii programului Transylvania Live la adresa: booking@transylvanialive.ro

Aflați mai multe pe www.transylvanialive.ro și pe www.Facebook.com/TransylvaniaLive.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.