Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expozitie „Enescu” şi concert de pian şi vioară la Coresi Shopping Resort – în avanpremiera vibrate!festival

0

vibrate!festival ediţia a II-a, Air
Brașov – 19-26 iunie 2016

Peste 25 de evenimente muzicale şi artistice – concerte de muzică clasică şi cross¬over, expoziţii, ateliere, performance, masterclass¬uri, conferințe şi lansări de CD, în perioada 19-26 iunie, la Braşov

api cu hospice

Sâmbătă, 18 iunie, de la ora 18.00, muzica clasică va răsuna la Coresi Shopping Resort. Pianista Diana Ionescu şi violonistul Vlad Maistorovici, doi dintre câştigătorii Concursului Internaţional George Enescu şi directori ai vibrate!festival, vor oferi un moment de excepţie, în Piaţa cu Copaci, într-un miniconcert ce însoţeşte vernisajul expoziţiei „Enescu” a Muzeului Naţional „George Enescu”. La vernisare va fi prezentă şi directoarea Muzeului National „George Enescu”, Cristina Andrei. Expoziția poate fi admirată până în 22 iunie.

Duminică, 19 iunie, de la ora 18.00, la Aula Universităţii Transilvania Braşov, se vor auzi primele acorduri oficiale ale vibrate!festival, ediţia a II-a. Sub titlul „Cuvânt şi sunet de deschidere”, Valeriy Sokolov (vioară), Dana Zemtsov (violă), Stefan Hadjiev (violoncel), Diana Ionescu (pian) vor oferi un program compus din lucrări de Schubert (Gran Duo în A major, D 574) şi Brahms (Piano Quartet in C minor, op. 60 „Werther”). Universitatea Transilvania este singura din ţară care are o stagiune de concerte. Studenţii sunt principalii invitaţi, iar intrarea este gratuită.

Până în 26 iunie, vibrate!festival propune publicului reîntâlnirea cu muzica de cameră interpretată de tinere staruri ale muzicii clasice europene din Marea Britanie, Germania, Ucraina, Elveţia, Olanda, Spania, Italia, Bulgaria şi România.

Fidel crezului enunţat de la prima ediţie – muzica clasică este accesibilă oricui şi se poate cânta în multe alte spaţii decât în cele obişnuite – vibrate!festival aduce muzica de cameră în locuri neconvenţionale, promovând totodată patrimoniul arhitectural al Braşovului. Astfel, publicul este invitat la concerte în locuri precum Sinagoga, Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, situat în clădirea Rectoratului, o construncţie de secol XIX în stil neorenaşcentist cu picturi „sgraffito”, Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”. Vibraţia muzicii se va face simţită şi la Ceainăria Tipografia sau în Club Rockstadt. Nu vor lipsi însă, nici spaţiile clasice precum Sala Patria, sala de concerte a Filarmonicii din Braşov, fosta sală de cinematograf „Partizanul Roşu”.
vibrate!festival 2016 continuă şi întâlnirile dintre arte începute anul trecut sub denumirea „Sinestezia”. În Piaţa Enescu vor avea loc expoziţii, ateliere de Terapie prin Artă, seri de performance, la care sunt invitaţi elevi, copii de la centrele de plasament şi iubitorii de arte. În centrul Pieţei Enescu va fi amplasată pe toată durata festivalului „pianina vibrate!” – donată de pianista Diana Ionescu – la care vor avea loc miniconcerte ale artiştilor, elevilor şi… trecătorilor.
bastionul tesatorilor - foto andrei paul

La toate concertele, elevii, studenţii şi persoanele cu dizabilităţi, împreună cu însoţitorii lor, vor avea intrarea gratuită.

vibrate!festival este organizat de Asociaţia Culturală „Paul Constantinescu 2009”, în colaborare cu Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi cu Depoul de Artă Urbană, parteneri fiind Primăria Braşov – proiect cofinanţat de Consiliul Local Braşov, Administraţia Fondului Cultural Naţional, proiect cofinanţat, şi Universitatea Transilvania Braşov.

Biletele se pot procura de la Librăria „Şt. O. Iosif” şi de la Ceainăria „Tipografia” sau online, de pe site-ul http://biletebrasov.ro

Pentru noutăţi, urmăriţi-ne pe pagina noastră de internet – www.vibratefestival.ro şi pe pagina de facebook.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.