Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția “Rembrandt în Haferland” își așteaptă vizitatorii la Casa Kraus din Criț

0

57 de gravuri, realizate după matrițele marelui pictor, Rembrandt, vor putea fi admirate începând de săptămâna aceasta, la Casa Kraus din Criț, în cadrul expoziției “Rembrandt în Haferland”, care va fi deschisă publicului până la finalul lunii august.

Mai mult, expoziția va fi inclusă și în circuitul festivalului Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania care va avea loc în perioada 10-15 august.

Colectie Gravuri Rembrandt

Având origini din Transilvania, proprietarul colecției de lucrări Rembrandt, Thomas Emmerling, a declarat că lucrările au mai fost expuse în muzee din Iași, Cluj, Timișoara, Câmpulung-Muscel sau Brașov, însă este prima dată când ajung într-o fostă casă parohială, așa cum este cazul Casei Kraus.

Parcursul festivalului Săptămâna Haferland și eforturile fundației Michael Schmidt de a promova cât mai multe sate din zona săsească m-au impresionat astfel că mi-am dorit să contribui pentru ca lumea să vină în zonă și să vadă frumusețea locurilor, dar și a tradițiilor. Sunt sigur că cea mai completă expoziție de gravuri după Rembrandt va atrage vizitatorii în Haferland și sper să mă întâlnesc cu cât mai mulți dintre aceștia la festivalul Haferland„, a subliniat proprietarul colecției.

Cea de-a patra ediție a Săptămânii Haferland va include localitățile Fișer, Rupea, Saschiz, Viscri, Roadeș, Criț, Cloașterf și Meșendorf. În cadrul festivalului, turiștii români și străini vor putea să asiste la degustări de produse locale, concerte de muzică clasică și concerte gospel în bisericile fortificate, balul tradițional săsesc, dar și demonstrații de meșteșuguri.

Expoziția “Rembrandt în Haferland” completează seria activităților culturale din perioada festivalului și va fi disponibilă publicului până la finalul lunii august, în intervalul 09:00-20:00, la Casa Kraus din Criț. Prețul unui bilet de intrare este de 12 RON.

Primele trei ediții ale festivalului Săptămâna Haferland au strâns peste 4000 participanți și s-au bucurat de prezența a zeci de personalități ale vieții culturale și sociale din România și din Germania, iar anul acesta organizatorii așteaptă peste 2500 turiști.

Fosta casă parohială din Criț, denumită în prezent Casa Kraus, a fost inaugurată în urmă cu doi ani, în urma unui proces elaborat de reconstrucție după planurile inițiale ale clădirii. În prezent, aceasta a fost transformată în pensiune, astfel că turiștii care se cazează aici trăiesc “ca la sași acasă” în camere decorate în stil săsesc. Mai mult, aceștia se pot bucura de feluri de mâncare specifice zonei și pot lua parte la activități recreative precum pâslitul botoșilor sau la atelierele de ceramică.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.