Expoziția “Descendenţa speciei umane”, în premieră la Cluj-Napoca

0

afis-final-DD-70

ASUR și Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai vă invită să descoperiţi aspecte fascinante ale evoluției, vizitând expoziția itinerară intitulată “Descendenţa speciei umane”. Expoziția realizată de către artistul plastic și paleoantropolog amator Eduard Constantin Olaru va putea fi vizitată în perioada 12 februarie – 5 martie în cadrul Muzeului Zoologic.

Expoziţia “Descendenţa speciei umane” abordează o tematică unică în România, evoluţia speciei umane. Studiile anatomice faciale sunt prezentate într-o manieră ştiinţifică, având la bază tehnicile utilizate de către criminalistică în reconstrucţia chipului. Exponatele oferă vizitatorului atât o experiență educațională, prin intermediul acurateței științifice cu care au fost create, cât și o experiență emoțională, datorată reprezentării artistice realizată cu măiestrie.

În România, publicul nu este prea bine informat cu privire la teoria evoluţiei în general şi a omului în special, prin urmare consider că o astfel de expoziție este cu adevărat necesară. Am încercat să realizez exponatele într-o manieră cât mai atractivă, pentru a putea reda informațiile științifice pe înțelesul publicului larg, fie că vorbim de copii sau adulți.” a declarat Eduard Olaru.

Expoziția a fost adusă la Cluj-Napoca prin intermediul ASUR – Asociația Secular-Umanistă din România, care a dorit să marcheze în acest fel 205 ani de la nașterea celebrului naturalist britanic, Charles Darwin, fondatorul teoriei evoluției.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 12 februarie – 5 martie. Programul de vizitare: marți – vineri: 10-16, sâmbătă – duminică: 10-14. Prețul unui bilet este de 5 lei pentru adulți și 2.5 lei pentru copii, elevi și studenți.

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să accesați www.darwinday.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează