Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expozitia concurs de modelism feroviar

0

Expozitia “Destinaţie Râşnov – modelism şi istorie feroviară”,organizata in perioada 13 – 22.07.2012 de Primaria Rasnov, Asociatia Rosenau Turism, co-organizatori Muzeul CFR si Rail Force,  în cadrul căreia sa desfăşurat cea de-a XXIV-a ediţie a concursului de modelism feroviar “Cupa Mocăniţa”a luat sfarsit.

S-a desfasurat cea mai spectaculoasa manifestare a modelismului feroviar din Romania. Cei mai iscusiti modelisti, au montat un traseu de aproximativ 40 m care a strabatut  peisaje diverse, trenuletele oprindu-se in mai multe gari, unele dintre ele reproduse la scara dupa gari reale din Romania.

Concursul a avut mai multe categorii, iar in finala acestuia  s-au calificat un nr de 15 modele. Castigatorul „Cupei Mocanita” la modelism feroviar este Popescu Radu Cristian, un tanar din Bucuresti pasionat de modelism si care este  student la arhitectura.

“Fata de editia precedenta, organizata tot la Rasnov, anul acesta au participat  un numar mai mare de modelisti care au prezentat creatii proprii deosebite majoritatea inspirate dupa cladiri,instalatii, vagoane si locomotive din dotarea prezenta si trecuta a Cailor Ferate Romane. Calitatea si acuratetea modelelor prezentate a reprezentat pentru juriu o adevarata misiune imposibila de stabilire a clasamentului si implicit a atribuirii  Cupei  Mocanita 2012   “ a declarat presedintele juriului, istoricul feroviar, inginer Serban Lacriteanu.

Intrarea  in expozitie a fost libera, insa vizitatorii au putut face donatii in bani pentru Casa de copii Brebenel din Rasnov, astfel s- a adunat din donatii suma de 445 lei.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.