Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziţia “Apărătorul cauzei Copiilor, Povestea lui Janusz Korczak” la librăria Book Corner Cluj-Napoca

0

„Apărătorul cauzei Copiilor – Povestea lui Janusz Korczak” 

Centrul Raţiu pentru Democraţie vă invită în perioada 3 septembrie – 5 octombrie, la Librăria Book Corner Cluj-Napoca, la expoziţia “Apărătorul cauzei Copiilor – Povestea lui Janusz Korczak”, organizată în parteneriat cu Institutul Polonez Bucureşti şi Librarium Book Corner.
Alcătuită din 16 planşe bazate pe cartea omonimă a pictorului Tomek Bogacki, expoziţia celebrează viaţa şi moştenirea lui Janusz Korczak, reputat pedagog, medic, şi apărător al drepturilor copilului. Respectul pentru individualitate şi încrederea în puterea educaţională a responsabilităţii sunt câteva dintre coordonatele viziunii sale. Conform acesteia copiii merită acelaşi respect ca şi adulţii, procesul de educaţie trebuie bazat pe înţelegerea nevoilor personale ale fiecărui copil şi adaptat acestor nevoi, rolul principal al educatorului este acela de a asculta atent și de a ajuta copiii să ajungă prin forţe proprii la adevăr.
Janusz Korczak şi-a dedicat viaţa activităţii în folosul copiilor şi muncii împreună cu aceştia şi a condus două centre pentru orfani polonezi şi evrei. A murit alături de copiii pe care îi luase în grijă în lagărul de exterminare nazist de la Treblinka. 2012, declarat de Seimul Poloniei anul Korczak, marchează 70 de ani de la moartea sa şi 100 de ani de la înfiinţarea Casei Orfanilor, celebrul orfelinat pentru copii evrei de pe strada Krochmalna nr. 92.
Korczak declara că drepturile omului încep cu drepturile copilului, conceptul lui novator aflându-se la baza Convenţiei privind Drepturile Copilului, cel mai important document internaţional destinat ocrotirii drepturilor şi libertăţilor copilului.
Centrul Raţiu pentru Democraţie, gazda expoziţiei, a organizat în perioada iulie­august, în cadrul programului Diversitate Culturală prin Dialog, mai multe ateliere şi discuţii dedicate perspectivei lui Korczak asupra educaţiei, rolului pedagogului şi promovării respectului, comportamentului tolerant şi viziunii multiculturale în rândul tinerilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.