Exploring Culture sustine eminenta si copii talentati

0

In perioada 10-12 octombrie, s-a desfasurat  campania sociala “Bilet  catre o lume noua”, initiata de asociatia “Exploring Culture”, in parteneriat cu Gianina Corondan.

Un grup de zece copii eminenti dar dezavantajati social, au avut oportunitatea de a descoperi Sibiul si personalitatile locale.

Campania a fost sustinuta de BNP PARIBAS CARDIF si casa de avocatura Tuca Zbarcea  & Asociatii.

Proiectul a constat in trimiterea a zece copii eminenti, la Sibiu. Programul a fost variat. Copiii au avut parte de culturalizare, interactiune cu personalitati, dobandirea de cunostinte noi, plimbare, sport, relaxare. Un ghid turistic local i-a introdus in atmosfera Sibiului, prezentandu-le principalele atractii turistice din centru orasului- Piata Mica, Piata Mare, Turnul Sfatului, Podul Mincinosilor. Apoi au urmat inalnirile si interactiunea directa cu figurile reprezentative din Sibiu- artista Lia Perjosvchi– fondatoarea Arhivei de Arta Contemporana si scenograf; organista Ursula Phillipi care sustine concertele de la Biserica Evanghelica din Sibiu unde se afla cea mai mare orga din S-E Europei; alpinistul Teodor Tulpan– primul roman care a cucerit Everestul si care detine recordul mondial la lansare cu parapanta. Acestia au fost foarte deschisi si au raspuns tuturor curiozitatilor copiilor.

DSCF1455

Cazarea a fost la cabana “Cabana” din Paltinis, unde copiii au participat la workshopuri de dezvoltare personala, care stimuleaza concentrarea, abilitatile de comunicare, spontaneitatea, competitia.

Printre copiii participanti la program s-a numarat si Estera Forogau, fetita care canta la 10 instrumente, venita special din Cluj pentru a beneficia de acest program.

Copiii au primit acesta calatorie culturala ca o rasplata a eminentei lor si ca o motivatie de a continua cu aceleasi rezultate la invatatura ca si pana acum.

„Apreciez foarte mult ceea ce face Asociatia „Exploring Culture” si ma bucur ca se intampla asa ceva si in tara noastra. Intalnesc rar oameni care sa se implice in ceva atat de valoros. Mii de multumiri Asociatiei „Exploring Culture” si sponsorilor. Ajutorul pe care il ofera acest program este un ajutor inclusiv pentru noi ca familie, care nu ii putem oferi copilului ceea ce ar merita.” – mama Esterei Forogau.

„Acest program cultural reprezinta un cadou pe care nici eu ca parinte si nici scoala  nu i l-am putut oferi copilului”- mama lui Alexandru Badea, sef de promotie, a terminat cu media 10 la Scoala Gimnaziala

„Sunt incantat sa particip la aceste excursii care imi imbogatesc sufletul si mintea” –Alexandru Badea

„Exploring Culture” isi propune sa aduca impreuna ambasadorii turismului romanesc, oameni din comunicare, marketing, artisti si nume de succes din domenii variate din toata lumea. El reprezinta un proiect inovativ pentru copiii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani, taberele desfasurandu-se in tara, in Sibiu, iar in strainatate in Londra, Paris, Roma, Barcelona.

„Ne-am propus sa promovam elitele romanesti de pretutindeni si sa le oferim copiilor oportunitatea de a interactiona cu adevarete valori, oameni care au devenit un reper si un model pentru cei din jurul lor,  prin determinare, perseverenta si curaj. De noi depinde viitorul copiilor nostri, trebuie doar sa alegem atent modul in care ei isi petrec timpul liber si alaturi de cine.” – Ioana Voiculet Presedinte Exploring Culture.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.