Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expertiză pentru dezvoltare: S-a lansat Clubul Civic Local CAESAR Cluj-Napoca

0

Fundaţia CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români) a lansat Clubul Civic CAESAR Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment la care au participat peste 120 de persoane – reprezentanți din mediul academic, sectorul privat, societatea civilă și oameni de cultură din Cluj. Evenimentul a avut loc pe 8 octombrie a.c. la Grand Napoca Hotel.

Foto lansare

CAESAR Cluj-Napoca este primul club civic pe care Fundația CAESAR îl lansează la nivel local. Clubul civic CAESAR își propune să coaguleze specialiști din mai multe domenii-cheie – precum administrație, sector privat, mediu universitar, societate civilă – pentru a identifica soluții care să maximizeze potențialul de dezvoltare a Clujului. „Rețeta de succes a celui mai dinamic pol de creștere din România se bazează pe o resursă vitală: cetățenii implicați, dornici și capabili să acționeze pentru comunitate. Cu sprijinul experților CAESAR din țară și străinătate, ne propunem ca acest club civic să joace un rol important în procesul de modernizare și dezvoltare al Clujului, în care proiectele locale să reflecte nevoile și prioritățile comunității”, a declarat președintele și co-fondatorul CAESAR, Sebastian Burduja.

Activitatea CAESAR Cluj se va axa pe două direcții principale. „Avem în vedere consolidarea unui grup de experți tineri și consacrați care să se implice activ în procesul de dezvoltare locală, pe de o parte, și capacitarea cetățenilor printr-o serie de acțiuni civice, inclusiv prin instrumentul inițiativei cetățenești la nivel local și național, pe de altă parte”, a afirmat Dan Nechita, CEO al Fundației CAESAR.

În perioada imediat următoare, Fundația CAESAR pregătește un demers de amploare la nivel național pentru strângerea unui număr de 100.000 de semnături în vederea depunerii în Parlament a unei inițiative legislative cetățenești privind transparentizarea și eficientizarea activității deputaților și senatorilor.

Fundaţia CAESAR are ca scop reunirea unui grup de experți din țară și din străinătate pentru identificarea unor soluții de dezvoltare la nivel local, regional și național. Cluburile CAESAR sunt grupuri pentru acțiuni civice locale, care identifică probleme și soluții pentru fiecare comunitate, propun strategii de dezvoltare locală și regională, organizează inițiative cetățenești, participă în proiecte civice organizate de Fundația CAESAR și de partenerii săi și dezvoltă rețele de lideri și de vectori de influență în comunitățile în care activează.

Mai multe detalii despre programele Fundației CAESAR sunt disponibile pe platforma www.fundatiacaesar.ro. Cei interesați să participe la proiectele clubului civic local CAESAR Cluj-Napoca sunt invitați să transmită un mesaj la adresa cluj@fundatiacaesar.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.