Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Este Film Festival dă azi startul celei de-a treia ediții!

0

Noutăți la Este Film Festival 2018!

Filme europene de top, filme românești dintre cele mai apreciate, experiențe inedite, dar și filme pentru copii și adolescenți- pe scurt, Este Film Festival la Sibiu.

Ediția aceasta aduce multe noutăți. În primul rând, facem cunoștință cu un spațiu nou, dedicat secțiunii Experiențe, Sala Oglinzilor de la Forumul German.

Propunem experiențe indite în această secțiune, cu care sibienii nu s-au mai întâlnit până acum. Dormitorul cu Filme își așteaptă publicul să vadă filme până noaptea târziu și apoi să rămână să doarmă în aceeași sală, pregătită de noi în acest scop.

Filmul se Joacă este o experiență care îmbină filmul și teatrul- publicul va viziona scurtmetrajul ”Cupa regelui” în regia Larei Ionescu și apoi actorii protagoniști, Anca Cipariu și Ioan Paraschiv vor rejuca o scenă din film, chiar în fața spectatorilor.

Cenzura în film propune o analiză a felului în care acționa cenzura în timpul regimului comunist. La întrebări ne răspund regizorul Laurențiu Damian și Adina Brădeanu, critic și istoric de film. Discuția se va face pe marginea proiecției filmului “Cota zero”, singurul film românesc ale cărui versiuni cenzurate și necenzurate s-au păstrat până astăzi. La eveniment vom viziona ambele variante.

Avem o colaborare nouă și la evenimentul CineBrunch, cea cu Asociația My Transylvania, care se va ocupa de bunătățile de pe mesele spectatorilor. De partea de film ne ocupăm noi și proiectăm filmul ”Soul Kitchen”, distins cu Premiul Special al Juriului la Veneția, în 2009.

Tot la ediția acesta am pornit inițiativa Prim- Plan Local, care sprijină artiști vizuali locali ”The Last Dream for the Moon”, în regia lui Octavian Repede, ”Călătoria unui artist”, regia Daniel Munteanu și ”Cupa regelui”, regia Lara Ionescu (cu protagoniști actori sibieni) sunt cele trei proiecte despre care vom vorbi chiar cu realizatorii. La acest eveniment intrarea este liberă.

O nouă colaborare care ne onorează este cea cu TNT România, care anul acesta a hotărât să sprijine festivalul.

 

„Suntem încântați să colaborăm cu un festival tânăr de film european, așa cum e Este Film Festival. Ne bucurăm să susținem această manifestare culturală și să întâlnim iubitorii de film și, în special, fanii TNT. Felicitări Este Film Festival și sperăm că veți obține un mare success!”, a declarant Matthias Heinze, Vice Președinte Commercial și Manager General pentru Europa de Est & Benelux, Turner.

Vă așteptăm la Este Film Festival 2018!

Biletele se pot cumpăra de la Librăria Habitus (Piața Mică, nr.4), precum și înainte de proiecții, în limita locurilor disponibile. Prețul biletului este de 10 lei, cu excepția evenimentelor Dormitorul cu Filme și CineBrunch, unde biletul costă 40 lei (prețul include și gustări și băuturi). Programul complet al festivalului este publicat pe site-ul festivalului http://estefilm.ro, pe pagina Facebook.com/EsteFilm, și este disponibil și în format fizic în cadrul Librăriei Habitus sau în spațiile de proiecție.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*

Co-finanțatori: Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Național al Cinematografiei

Sponsori: Marquardt, Banca Transilvania, Smart Bill, Bătrânul Sas

Parteneri: TNT România, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Teatrul Gong, Librăria Habitus, Forumul German, Asociația My Transylvania, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, TNT România, Studio 73, PrintAtu, Syndicat Gourmet, Nod Pub, Hochmeister

Parteneri media: Capital Cultural, Turnul Sfatului, Zile și Nopți, Sibiu City App, Sibiu24h

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.