Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Empatia, prim pas către schimbarea mentalității

0

Business&Charity – editia septembrie 2012

Tema ediției curente este legată de educație și de schimbarea atitudinii publicului larg. Ca prim pas a fost întotdeauna curajul de a cunoaște, de a descoperi și apoi de a înțelege. Ne propunem ca prin prezentarea dificultăților cu care beneficiarii se confruntă dar și a succeselor lor să sensibilizăm oamenii asupra problemelor sociale din comunitate, probleme la care ONG-urile lucrează, vin cu soluții și încearcă să facă o diferență. Numărul din septembrie demonstrează că orice persoană poate fi resursă pentru societate, indiferent de abilitățile pe care le are, sau nu,  și indiferent de mediul din  care provine.

Astfel, aflăm din paginile revistei despre EMPATIE ca PRIM PAS CĂTRE SCHIMBAREA MENTALITĂȚII, despre NOUL PROIECT AL ASOCIAȚIEI COPIII DE CRISTAL pentru copiii care suferă de autism, despre BENEFICIARII CREATIVI AI ASOCIAȚIEI DIACONIA AJUTOR INTERNAȚIONAL și despre TRUPA DE DANSURA RROMANO STEP. Pe lângă acestea Direcția de Servicii Sociale descrie un din perspectiva unui beneficiar  CÂT DE GREU ESTE SĂ FII BĂTRÂN iar Mihaela Spătărelu, educator la FAST povestește despre PROVOCĂRILE ȘI RECOMPENSELE ÎN EDUCAȚIE. Tot în paginile acestei ediții prezentăm un VOLUNTAR DE CORPORAȚIE și SERVICIILE NOASTRE PENTRU FIRME.

Trăim într-o lume a diversității. O lume în care accentul este pus pe descoperirea și îmbrățișarea identității, în care ni se spune să fim mândri de ceea ce suntem. Dar  cum poți fi mândru de ceea ce ești când cei din jurul tău te privesc cu dezaprobare, dezgust, teamă sau indiferență?

 […] cu ce suntem noi mai buni sau superiori dacă în loc să încercăm să-i cunoaștem și să-i ajutăm preferăm să-i marginalizăm? Să nu uităm că libertatea persoanelor care fac parte din grupuri defavorizate nu este mai mare decât îngustimea minților noastre.

             (Din editorialul Business&Charity nr.7, de Flavia Boghiu)

Citește revista online aici!

Business & Charity îţi prezintă persoanele aflate în dificultate şi modalităţile de a le ajuta,te provoacă să nu rămâi indiferent şi să te implici activ în comunitatea locală. Revista Business&Charity, prima revistă din România care aduce împreună mediul de afaceri cu cel al organizaţiilor nonprofit, promovează proiectele sociale ale ONG-urilor, precum şi acţiunile de responsabilitate socială ale companiilor din judeţul Braşov.

Află şi tu cum poţi face viaţa mai bună celor mai puţin norocoşi decât tine!

Intră pe www.business-charity.ro pentru a afla mai multe despre  această iniţiativă!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.