Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elitele din mountain biking au pedalat, de la apus până la răsărit, pe cărările legendare ale strigoilor

0

După 10 ore de competiție nocturnă, sufletele neadormite au cucerit castelul Bran la Red Bull Vampire Trails. 

Elitele din mountain biking au pedalat, de la apus până la răsărit, pe cărările legendare ale strigoilor.

Într-un decor unic, dominat de istorie, legendă și suspans, cavalerii neînfricați pe două roți s-au înfruntat în acest weekend la Bran, străjiți de umbra bătrânului castel, în cadrul primei ediții a cursei de MTB XCO de anduranță Red Bull Vampire Trails. Cei mai curajoși mountain bikeri din România au acceptat provocarea de a birui noaptea, frigul și, în primul rând, propriile lor temeri. Au pedalat, în ștafetă de câte doi, timp de 10 ore, de la asfințit până la răsărit, dovedind tură cu tură urcările aprige din adânca pădure a castelului Bran, coborârile înfricoșătoare de pe versanți și liniștea apăsătoare de pe ulițele satului.

La cântatul cocoșului, determinarea și performanța au fost răsplătite. Bogdan Duca și Ede Molnar, de la echipa CarCover Veloteca Racing Team 1, au adunat 41 de ture, 164 de kilometri parcurși și o diferență de nivel de 6.150 metri, adjudecând trofeul la Masculin, în vreme ce Salome Bondor și Cristian Stan au dominat la Mixt cu 35 de ture, 140 de kilometri parcurși și o diferență de nivel 5.550 de metri.

La masculin, diferența dintre câștigători și echipa de pe locul doi, CarCover Veloteca Racing Team 2, formată din Raul Sînza și Attila Jozsef Malnasi, a fost de doar câteva secunde, după 10 ore pe traseul Red Bull Vampire Trails. Nici celelalte echipe din concurs nu s-au lăsat mai prejos și au dus la bun sfârșit bătălia lor cu epuizarea și întunericul. Anduranță, strategie, determinare și încrâncenare au fost cuvintele cheie care au stat la baza cursei Red Bull Vampire Trails. În medie, fiecare participant din cadrul probei de masculin ștafetă a parcurs 66,5 km, iar la mixt a fost înregistrată o medie de 63,7 km, distanța medie parcursă de fete fiind de 45,7 km.

Rezultate la masculin în cadrul Red Bull Vampire Trails:

1. CarCover Veloteca Racing Team 1 (Bogdan Duca, Ede Molnar) – 41 ture |164 km | 10:01:27

2. CarCover Veloteca Racing Team 2 (Raul Sînza, Attila Jozsef Malnasi) – 41 ture | 164 km | 10:01:27

3. NoMad Merida CST (Patrick Pescaru, Vlad Dobre) – 41 ture | 164 km |10:06:09


Rezultate la mixt în cadrul Red Bull Vampire Trails:

1. NoMad Merida CST 3 (Salome Bondor, Cristian Stan) – 35 ture | 140 km |10:05:24

2. PlayBike/XC Riders (Alexandra Vulpe, Daniel Roșioru) – 34 ture | 136 km | 10:04:59

3. Vampire Team 4 (Nomei Lupuj, Tibor Barabasi) – 33 ture | 132 km |10:06:00

„Cele 10 ore în noapte au trecut foarte greu pentru că traseul a fost brăzdat de foarte multe urcări. Am mers fiecare câte 5 ore, făcând câte două ture în regim de ștafetă, asta pentru că întreaga competiție a fost foarte strânsă până la final”, au declarat Bogdan Duca și Ede Molnar, câștigătorii probei de masculin din cadrul Red Bull Vampire Trails.

„Cursa a fost mult mai intensă decât m-am așteptat. Pentru noi, cea mai dificilă parte a competiției a fost atunci când ne-am dat seama că nu avem un avans atât de mare față de urmăritori, fiind nevoiți să schimbăm strategia, să recuperăm, să rulăm mai tare, reușind cu greu să avem o tură diferență la finalul celor 10 ore. Sperăm să ne impunem și la anul”, au declarat Salome Bondor și Cristian Stan, câștigătorii probei de ștafetă mixt din cadrul Red Bull Vampire Trails.

Traseul nocturn al primei ediții Red Bull Vampire Trails a pornit din Parcul Regal al Castelului Bran și s-a pierdut într-un misterios labirint, pentru a răzbi apoi printre casele tradiționale, escaladând drumul strămoșesc al dealului învecinat. Apoi drumul a urcat abrupt pe creasta care mult timp în istorie a fost hotarul Țărilor Românești, patrulat de grănicerii vremii. Riderii au coborât pe una dintre potecile redescoperite ale Principesei Ileana, unde stătea la povești cu toți cosașii locului și privea semețele vârfuri ale Munților Bucegi și Piatra Craiului. Spre finalul traseului, în curtea castelului, traseul a devenit interactiv, perindându-se taman prin clădirile vechii vămi, chiar prin ușa secretă ce trecea din Valahia înspre Transilvania.

Partenerul oficial al cursei Red Bull Vampire Trails a fost Castelul Bran.

Partenerul auto al evenimentului a fost Seat România.

Partenerul sportiv fost NoMad Multisport.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.