Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EKG acasă, inovație la Caritas Alba Iulia

0

Oferta de servicii a organizaţiei Caritas Alba Iulia Ingrijire la Domiciliu s-a lărgit cu o nouă posibilitate: analiza medicală de EKG acum se poate efectua şi acasă. Aceasta metodă reprezintă o inovaţie unică în ţara noastră.

www.caritas-ab.ro

Aparatul EKG stochează în memorie datele luate de la pacient, iar acestea sunt transmise prin telefon unui server special al medicilor de specialitate în cardiologie din spitalui Elias din Bucureşti. Medicii în 15 minute pot analiza datele primite iar rezultatele EKG vor fi transmise către Caritas. Aparatul „HeartView” este un aparat de dimensiune mică, de numai 140 grame, care este în permanenţă la asistentele medicale de îngrijire la domiciliu. În prima fază sunt 20 de astfel de aparate în judeţele Alba, Mureş, Harghita şi Covasna. Asistentele medicale au efectuat un training de specialitate pentru a însuşi cunoştinţele necesare pentru folosirea aparatelor.

Cu acest nou serviciu organizaţia Caritas Alba Iulia are ca scop grija mai atentă faţă de cei în nevoie. Programul de îngrijire la domiciliu vine în ajutorul locuitorilor satelor, acolo unde serviciile medicale sunt mai greu accesibile.

Telemedicina ca metodă este una extrem de benefică din punct de vedere al  reducerii internărilor spitaliceşti, sau a listelor de aşteptare la medicii de specialitate. Totodată telemedicina reduce costurile de deplasare a bolnavilor, costurile de consultaţie şi celelalte cheltuieli spitalicești.

Organizația Caritas Alba Iulia activează în șase județe ale Transilvaniei de peste 20 ani prin programele sale pentru reducerea riscului excluziunii sociale. Cu peste 500 de angajați și 400 de voluntari, organizația are ca misiune promovarea carității.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.