EKG acasă, inovație la Caritas Alba Iulia

0

Oferta de servicii a organizaţiei Caritas Alba Iulia Ingrijire la Domiciliu s-a lărgit cu o nouă posibilitate: analiza medicală de EKG acum se poate efectua şi acasă. Aceasta metodă reprezintă o inovaţie unică în ţara noastră.

www.caritas-ab.ro

Aparatul EKG stochează în memorie datele luate de la pacient, iar acestea sunt transmise prin telefon unui server special al medicilor de specialitate în cardiologie din spitalui Elias din Bucureşti. Medicii în 15 minute pot analiza datele primite iar rezultatele EKG vor fi transmise către Caritas. Aparatul „HeartView” este un aparat de dimensiune mică, de numai 140 grame, care este în permanenţă la asistentele medicale de îngrijire la domiciliu. În prima fază sunt 20 de astfel de aparate în judeţele Alba, Mureş, Harghita şi Covasna. Asistentele medicale au efectuat un training de specialitate pentru a însuşi cunoştinţele necesare pentru folosirea aparatelor.

Cu acest nou serviciu organizaţia Caritas Alba Iulia are ca scop grija mai atentă faţă de cei în nevoie. Programul de îngrijire la domiciliu vine în ajutorul locuitorilor satelor, acolo unde serviciile medicale sunt mai greu accesibile.

Telemedicina ca metodă este una extrem de benefică din punct de vedere al  reducerii internărilor spitaliceşti, sau a listelor de aşteptare la medicii de specialitate. Totodată telemedicina reduce costurile de deplasare a bolnavilor, costurile de consultaţie şi celelalte cheltuieli spitalicești.

Organizația Caritas Alba Iulia activează în șase județe ale Transilvaniei de peste 20 ani prin programele sale pentru reducerea riscului excluziunii sociale. Cu peste 500 de angajați și 400 de voluntari, organizația are ca misiune promovarea carității.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează