Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Educatie pentru dezvoltare durabila la Gilau langa Cluj

0

Au inceput activitatile ESD: TRIP

Duminica, 15 iulie, a inceput activitatea centrala a proiectului ESD: TRIP, proiect AIDA, Asociatia pentru Initiative Durabile – Alternative, in parteneriat cu UNESCO Youth Club Salonic din Grecia, cofinantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

Zece tineri din Grecia si zece tineri din România descopera in acest moment ce este educatia pentru dezvoltare durabila prin intermendiul  metodelor nonformale si prin  educatie prin descoperire.

Proiectul se  desfasoara la Gilau, la 17 km de Cluj  Napoca. Activitatile incepute in aceasta duminica  se vor derula pe parcursul a 8 zile pline de animatie, educatie ecologica, activitati de gatit fara foc, educatie pentru cetatenie, jocuri interculturale. Joi, 19 iulie, tinerii vor veni in Cluj-Napoca unde printr-un flashmob le vor arata clujenilor ce este educatia pentru dezvoltare durabila, in ziua urmatoare având si activitati distractive cu copiii din Gilau.

In fiecare zi, pe pagina de facebook a proiectului www.facebook.com/esdtrip tinerii vor uploda poze, filmari si pareri despre ceea ce se intâmpla in fiecare zi de proiect.

ESD: TRIP este un schimb de tineri marca AIDA, in parteneriat cu UNESCO Zouth Club Salonic din Grecia, cofinantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.