Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cluj: eCoTraditii pe Somes, 11-13 august Parcul Feroviarilor

0

ECo tradiţii pe Someş | 11-13 august Parcul Feroviarilor

Inițiativa Repair Cafe Cluj și Asociația Cercul Social vă invită la a 4-a ediție a festivalului EcoTradiţii pe 11-13 august 2017 în Parcul Feroviarilor!  eCo tradiții e un festival al darurilor de cartier, iniţiat în 2016 în Parcul Armătura. Revitalizăm împreună spaţii urbane şi construim tradiții ecologice și comunitare pentru un viitor sustenabil al clujenilor.

e

Timp de 3 zile, reintegrăm Parcul Feroviarilor în circuitul cultural şi social al oraşului. Simplitatea, cooperarea, circularitatea, traiul bun si resemnificarea spațiilor urbane caracterizează activitățile, oamenii și energia acestui festival de cartier. Oameni de omenie din Cluj, vor construi împreună un scenariu ideal, orientat spre un viitor sustenabil al comunităţii locale. Un spațiu viu, în care viața socială și comunitară funcționează pe modelul unui sistem circular, întreținut de comunitățile locale prin participare- de către copii, tineri, adulți și vârstnici.

Ne dăm cu cargo-bicicleta, experimentăm modele economice alternative, ţesem, pictăm, reparăm biciclete, facem jonglerie, ne uităm la teatru de păpuşi, cântăm şi savurăm bucate locale. Activitățile eCo tradiții vor exemplifica cum sistemele de circulație, comunicații, educație, energie și hrană se pot combina creativ într-o rețea complexă de comunități care prețuiesc cooperarea, convivialitatea și încrederea socială. Iată ce îţi propunem:

VINERI

18.00- 20.00- Experimente Sţiinţifice pentru pitici: vulcan, pastă de dinţi pentru elefanţi, baloane de săpun cu Asociaţia Părinte inFloreşti

SÂMBĂTĂ

CERC DE REPARAŢII, REUTILIZARE ŞI RECREAŢIE

10.00- 13.00- Atelier de croşetat cu Ghemul Loredanei

10.00- 12.00- Repair Cafe- reparatii electrice şi mecanice

16.00- 20.00- Repair Cafe- reparaţii biciclete

16.00- 18.00- Atelier de ţesut covoraşe din textile reutilizate cu Asociaţia Firul Ariadnei

CERC DE ECONOMII ALTERNATIVE

10.00- 18.00- 1010 moduri de a cumpăra o carte fără bani

10.00- 18.00- Oser pe Somes

11.00-13.00- Târg hand-made cu Asociatia Parinte inFloresti

CERCUL COPILĂRIEI

10.00-13.00- Atelier de realizat brăţări cu Ghemul Loredanei

11.00- 12.00- Atelier de creaţie păpuşi din materiale reciclabile cu Magic Puppet

12.00- 13.00- Fabuloasa aventură a lui Pim- Spectacol de teatru de păpuşi cu Magic Puppet

16.00-18.00- Jonglerie pentru copii cu Asociaţia Firul Ariadnei

CERC DE VOIE BUNĂ

10.00-18.00- Plimbări gratuite cu Cargo-bicicleta

16.00- 18.00- Pictură pe sticlă cu Societatea pentru Consum Responsabil

17.00- Picnic

17.30- Karaoke

DUMINICĂ

11.00-12.00- Limbajul semnelor mimico-gestuale cu Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbaj Mimico-Gestual

12.00- 13.00- MeditaŢie- Constientizarea sinelui cu Ludovic

12.00- 14.00- Ecologizare

Fiţi eco-mobili şi alegeţi transportul în comun! Impărţiţi maşina cu prietenii sau, şi mai bine, faceţi o plimbare.

Eco tradiţii promovează egalitatea de şanse, încurajăm participarea tututor celor interesaţi, indiferent de orientarea sexuală, religie, etnie sau culoarea pielii, etc. Niciun fel de discriminare nu va fi acceptată în cadrul acestui festival.

Festivalul eCo tradiții este o inițiativă a Asociației “Cercul Social” Pentru Dezvoltarea de Modele Reziliente şi Colaborative de Economie Circulară.

Organizator: Asociația “Cercul Social” Pentru Dezvoltarea de Modele Reziliente si Colaborative de Economie Circulara.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.

Parteneri: Asociaţia Firul Ariadnei, Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbaj Mimico-Gestual, Asociaţia Părinte Infloreşti, Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune (AIVI), Casa de Cultura Permanentă, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, Magic Puppet, Repair Cafe Cluj, Societatea pentru Consum Responsabil

Parteneri media: Institutul de Economie Sociala, România Pozitivă, Societal, StiriONG.ro

www.facebook.com/repaircafecluj

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.