Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

eCoTraditii 2017, un festival itinerant de cartier in Cluj-Napoca

0

Pe 13-14 Mai construim împreună tradiții ecologice și comunitare pentru un viitor sustenabil al Clujului. Prima ediţie eCo tradiții 2017 debutează în Mănăştur, în spaţiul La Terenuri. eCo tradiții e un festival al darurilor de cartier, iniţiat în 2016 în Parcul Armătura.

eco

Simplitatea, cooperarea, circularitatea, traiul bun si resemnificarea spațiilor urbane caracterizează activitățile, oamenii și energia acestui festival de cartier. Dăruim bucurie prin jonglerie pentru copii, îndeletniciri noi prin ateliere de împletit covorașe din textile uzate, inspirație prin cărți vândute pe fapte bune, creativitate prin joc și facilitare grafică, încredere prin reparații realizate prin economia darului de Repair Cafe. Oserule și atelierul de gătit vor asezona și mai gustos darurile noastre pentru cartierul Mănăştur.

Pe scurt, timp de 2 zile, oameni de omenie din Cluj, vor construi împreună un scenariu ideal, orientat spre un viitor sustenabil al comunităților clujene. Un spațiu viu, în care viața socială și comunitară funcționează pe modelul unui sistem circular, întreținut de comunitățile locale prin participare- de către copii, tineri, adulți și vârstnici. Reintegrăm orașul în natură și natura în oraș. Activitățile eCo tradiții vor exemplifica cum sistemele de circulație, comunicații, educație, energie și hrană se pot combina creativ într-o rețea complexă de comunități care prețuiesc cooperarea, convivialitatea și încrederea socială.

Orarul festivalului:
Sâmbătă, 13.05.2017: orele 10.00-18.00
Duminică ,14.05.2017: orele 10.00-14.00

Sambata
– 10 – 13.00- Oser în Mănăştur
– 10:00 – 12:00- Ce este facilitarea vizuală? (partea I) – susținut de Iulia Roșca-Dromereschi (AIVI)
– 11-13.00- Reparaţii mecanice şi electronice cu Repair Café
– 11-16.00- Plimbări cargo bikes şi produs energie electrică pe bicicletă cu Repair Café
– 11- 16.00- Târguşor cu handmade-uri din reciclabile
– 11- 13.00- Reparaţii mingi de jonglerie & Jonglerie pentru copii cu Asociaţia Firul Ariadnei & Ghemul Loredanei
– 13:00 – 14:00 Carbon Footprint & Recycling Game (susținut de Anita Biro și Georgiana Bozîntan, AIVI)
– 13- 15.00- Atelier semne de carte, grupul UnDialog
– 13- 16.00- 1010 moduri de a cumpăra o carte fără bani
– 14- 16.00- Atelier de realizat Covoraşe pentru Baie. Unpcycling textile cu Asociaţia Firul Ariadnei & Ghemul Loredanei
– 14- 16.00- Experimente stiintifice cu materiale reciclabile cu Asociaţia Părinte Infloreşti
– 16 – 18.00 – Cubătărie- atelier de gatit creativ cu Cercul Social, Food Waste Combat şi Fără Risipă Aiud

Duminica
– 10-12.00- Ecologizare
– 10:00 – 12:00- Facilitare vizuală – Picţionar (partea II) – susținut de Iulia Roșca-Dromereschi (AIVI)
– 12-14.00- O poveste de 3 ani. Viaţa fără Plastic cu Asociaţia Părinte Infloreşti
– 12- 14.00- Targuşor cu handmade-uri din reciclabile cu Asociaţia Părinte Infloreşti
– 12-14.00- Lucruri bune fără bani

Fişi eco-mobili şi alegeţi transportul în comun! Impărţiţi maşina cu prietenii sau, şi mai bine, faceţi o plimbare.

Eco tradiţii promovează egalitatea de şanse, încurajăm participarea tututor celor interesaţi, indiferent de orientarea sexuală, religie, etnie sau culoarea pielii, etc. Niciun fel de discriminare nu va fi acceptată în cadrul acestui festival.

Festivalul eCo tradiții este o inițiativă a Asociației “Cercul Social” Pentru Dezvoltarea de Modele Reziliente şi Colaborative de Economie Circulară.

Organizator: Asociația “Cercul Social” Pentru Dezvoltarea de Modele Reziliente si Colaborative de Economie Circulara.

Parteneri: La Terenuri-Spatiu Comun in Manastur”coord.de as.Colectiv A., Asociaţia Firul Ariadnei, Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune (AIVI), Asociaţia Părinte Infloreşti, Casa de Cultura Permanentă, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, Ghemul Loredanei, Repair Cafe Cluj, Societatea pentru Consum Responsabil

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.