EcoStudent Camp @ Păltiniş Septembrie 2013

0

Toamna aceasta, în perioada 4-8 septembrie, staţiunea montană Păltiniş va găzdui prima ediţie a proiectului EcoStudent Camp al Clubului de Turism și Ecologie ECOTUR, proiect de tineret finanțat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

EcoStudent Camp este conceput pentru 60 de studenți voluntari care doresc să aducă o schimbare prin implemetarea unor proiecte verzi în regiunea pe care o reprezintă.

ecotur

Prin această tabără, ECOTUR urmăreşte crearea unei comunități a membrilor ONGs-urilor care pe parcursul celor 5 zile vor identifica, dezbate şi analiza problemele de mediu cu care se confruntă România în prezent. Workshop-urile create special pentru dezvoltarea abilităţilor de project management, dar şi activităţile destinate descoperirii şi conştientizării problemelor de ecologie, vor facilita scopul final al proiectului EcoStudent Camp. Mai mult, pe parcursul proiectului vor fi prezente personalităţi reprezentative din domeniile turism și ecologie, care vor oferi exemple de bune practici din domeniile lor de activitate.

La finalul taberei, participanții vor avea satisfacția de a se fi implicat în soluţionarea problemelor cu care ne confruntăm cu toţii zilnic, pe fundalul unei atmosfere de relaxare şi de prietenie. Totodată, aceasta este o ocazie  potrivită pentru a stabili o colaborare de durată între ONGS-urile din România şi pentru a spori atenţia oferită problemelor de mediu în rândul studenților. Participanţii vor putea transmite informaţiile și experienţele dobândite în cadrul organizaţiilor din care fac parte, impactul proiectului fiind mai pregnant.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează