Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ECO Mândru Gospodar

0

„ECO Mândru Gospodar” – o instalaţie de artă stradală, care reprezintă omul gospodar, cu grijă faţă de mediu şi comunitatea din care face parte. Este haios, prietenos şi foarte pregătit să schimbe lumea!:.)

ECO Mândru Gospodar
În timp ce fetele îşi cos ii pentru Ziua Internaţională a Iei, băieţii vor să umple satul cu „omuleţi -flăcăi de 1,80 m”, care să devină celebri şi să pornească o adevărată revoluţie la nivelul mentalităţii oamenilor din zona rurală!
„Cum Săpânţa este celebră pentru crucile ei vesele din cimitir, Mândra poate să devină celebră pentru omuleţii noştri, care au grijă de mediul înconjurător şi spun o poveste frumoasă despre responsabilitate şi buna rânduială românească, ce este sufocată de atâtea ambalaje şi mentalităţi de plastic, importate de pe te miri unde şi aruncate în mijlocul uliţei, la întâmplare şi iresponsabil.”
Schita ECO Mandru Gospodar1
Nu o să le fie uşor, pentru că, potrivit primelor schiţe de lucru, un astfel de omuleţ va costa aproape 1000 de lei, dar sunt pregătiţi de luptă! În acest sens, copiii s-au înscris deja la concursul de proiecte demarat de YouthBank Făgăraş pentru a reuşi să obţină finanţare pentru primul ECO Mândru Gospodar. Dar, în acelaşi timp, au pregătită o adevărată strategie prin care să convingă o lume întreagă să îi ajute să creeze un adevărat exemplu de bune practici, de bun simţ şi cu impact pe termen lung major asupra mediului şi mentalităţii oamenilor!
Despre proiect
„ECO Mândru Gospodar” este un proiect care vizează schimbarea mentalităţii oamenilor în ceea ce priveşte relaţia acestora cu mediul înconjurător! Intenţionăm să ecologizăm principalele zone de acces înspre cele mai importante obiective turistice ale satului Mândra şi, în paralel, să întreprindem acţiuni de informare, conştientizare şi educare a comunităţii în vederea păstrării curăţeniei. Am ales să facem toate acestea într-un mod inovativ, care să atragă atenţia lumii întregi asupra comunităţii noastre şi implicit să genereze o atenţie specială a comunităţii asupra unui subiect care nu prezintă în acest moment aproape nici un interes: curăţenia în spaţiul public. Astfel, ne-am propus montarea pe uliţele satului a 20 de instalaţii de artă contemporană, sub forma unor oameni care ţin în braţe coşuri de gunoi. Instalaţii pline cu mesaje-îndemn creative, care să contribuie la stoparea unui comportament iresponsabil în ceea ce priveşte aruncatul gunoiului în plină stradă! Omuleţii noştri, pe care i-am botezat ECO Mândru Gospodar, vor constitui un pretext pentru a aduna în jurul lor copii şi adulţi în campanii de informare, conştientizare, ecologizare şi schimbare a mentalităţii! Intenţionăm să facem celebrii aceşti omuleţi şi, o dată cu ei, pe termen lung, să implementăm cu succes ideea, curajoasă, de „curăţenie lună” pe uliţele noastre!
Echipa de proiect: Laurenţiu Curticăpean, Ciprian Barbu, Cosmin Comşa şi Silvia Brassoi.
Coordonator: Alina Zară

muzeu de panze si povesti

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.