Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Echipa YouthBank Cluj caută membri noi

0

Ajuns la cel de-al optulea an de implementare, YouthBank Cluj caută membri noi, liceeni motivați, gata să accepte provocarea de a deveni lideri ai comunității lor și de a aduce o schimbare.

Cei care își doresc să aibă cei mai frumoși ani de liceu și să facă parte din echipa YouthBank sunt invitați să completeze formularul de înscriere de pe site-ul programului www.youthbank.ro/inscriere și să încarce scrisoarea de intenție în care să răspundă la întrebarea „Ce ai schimba în jurul tău?”

YouthBank Cluj este un program implementat de Asociația pentru Relații Comunitare. Acesta este administrat de către un grup de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani și urmărește constituirea, promovarea și administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunității locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilități de leadership, comunicare și management financiar.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în 2006 programul YouthBank și coordonează o rețea națională de parteneri dedicați dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii și standarde.

La finalul celor șapte ani de implementare a programului, YouthBank Cluj, implementat în perioada 2008-2013 de Fundația Comunitară Cluj, a constituit un fond total de finanțare de peste 176.000 RON, din care au fost finanțate 92 de proiecte, realizate de peste 530 de liceeni. Cei 87 de tineri care au făcut parte din echipă de-a lungul anilor au implicat activ, prin acțiunile lor, 30 de licee și colegii din Cluj-Napoca.

Membră a echipei YouthBank Cluj de un an, Angela Katona, elevă a liceului teoretic „Gheorghe Șincai”, mărturisește despre experiența YouthBank: „Pentru mine, YouthBank reprezintă o fereastră spre dezvoltarea personală. M-a făcut să ridic ștacheta și să vreau mai mult de la mine însămi, atât în viața profesională, cât și în cea personală.”

Mai multe despre programul YouthBank și despre procesul de selecție de membri noi găsiți pe site-ul www.cluj.youthbankromania.ro.

Q - Afis(1)

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.