Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Echipa YouthBank Cluj caută membri noi

0

Programul YouthBank Cluj începe perioada de recrutare a noilor membri, fiind în căutarea unor liceeni motivați, care vor să devină lideri ai comunității lor.

Tinerii care doresc să aibă cei mai frumoși ani de liceu și să se implice în al nouălea an al programului YouthBank Cluj sunt invitați să completeze formularul de înscriere de pe site-ul programului, www.cluj.youthbank.ro/inscriere. Singurele condiții pentru a se înscrie sunt să studieze la un liceu din Cluj-Napoca și să fie gata să accepte provocarea de a deveni lideri ai comunității lor.

YouthBank Cluj este un program implementat de Asociația pentru Relații Comunitare. Activitățile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” – proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro.

1.Afis YouthBank

Programul YouthBank este administrat de către un grup de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani și urmărește constituirea, promovarea și administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunității locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilități de leadership, comunicare și management financiar.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în 2006 programul YouthBank și coordonează o rețea națională de parteneri dedicați dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii și standarde.

La finalul celor opt ani de implementare a programului, YouthBank Cluj, implementat în perioada 2008-2013 de Fundația Comunitară Cluj a constituit un fond de finanțare de peste 194.000 de RON, din care au fost finanțate 101 proiecte, realizate de peste 570 de liceeni. Cei 103 tineri care au făcut parte din echipă de-a lungul timpului au implicat activ, prin acțiunile lor, 30 de licee și colegii din Cluj-Napoca.

Membră a echipei YouthBank Cluj, Laura Mican, mărturisește despre experiența YouthBank:

Pentru mine YouthBank înseamnă ceva nou. Nu am mai făcut parte dintr-un astfel de program înainte, așa că experiența primului an în YouthBank a fost ceva unic. Datorită programului am învățat ce înseamnă să lucrezi într-o echipă și să controlezi ceva ce nu depinde doar de tine, ceva mult mai mare. Lucrurile nu merg întotdeauna bine, iar YouthBank a fost un mediu bun în care să fac greșeli, iar apoi să învăț din experiență și să mă dezvolt.”

Mai multe despre programul YouthBank și despre procesul de selecție de membri noi găsiți pe   site-ul www.cluj.youthbank.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.