Echipa Rondocarton construieşte alături de Habitat Cluj

0
În perioada 28 aprilie – 15 mai 3 echipe formate din 10 angajați Rondocarton sunt prezente pe șantierul Habitat de la Chinteni, dând astfel startul voluntariatului corporativ din acest an. Membrii echipelor ajută la construcția celei de-a șasea comunități Habitat for Humanity Cluj. Ei lucrează la montarea instalațiilor de scurgere și apă prin fundație și la realizarea fundației. Pe lângă forţă de lucru şi entuziasm, aceştia au venit pe şantier din dorinţa de a face o bucurie familiilor în preajma sărbători pascale, ajutându-i să-și construiască noile locuințe.

Întrebat de ce a ales implicarea în proiectul Habitat Cluj, Ioan Cîrstoniu a răspuns: „Ideea organizaţiei Habitat mi se pare ancorată în prezent, și cred că în viitor va fi de succes pentru şi mai multe familii. Mă încântă faptul că acestă organizaţie promovează ideea că putem trăi mai bine dacă ne ajutăm unii pe alţii, dar în primul rând dacă muncim. Un alt factor de decizie a fost colectivul de oameni inimoşi de la Habitat. Ei sunt convinşi că dacă îşi ajută semenii vor obţine satisfacţii spirituale pe care noi, oamenii, am început să le ignorăm. Îi felicit pe cei care au avut acestă idee minunată, dar şi pe cei care o pun în practică.”

***

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. La nivel local, în cei 13 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 563 de familii, respectiv 1.123 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 78 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.500 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează