Echipa iQuest construieşte pe şantierul Habitat din Chinteni

0

Sâmbătă, 20 iulie, echipa iQuest a petrecut ziua pe şantierul Habitat din Chinteni, contribuind la construcţia celei de a şasea comunităţi Habitat din Cluj. Cei 14 angajaţi ai companiei au continuat astfel colaborarea cu Habitat for Humanity Cluj şi în acelaşi timp au marcat într-un alt fel cei 15 ani de activitate ai companiei. 

Evenimentul de sâmbătă nu a fost prima dată când o echipă formată din angajaţi iQuest s-a implicat în cauza Habitat for Humanity Cluj, cea de a elimina locuirea sărăcăcioasă din Cluj. În 2011, 15 angajaţi au ajutat la construcţia unei case în cadrul unui program Habitat, participând într-un “altfel” de teambuilding. Compania e mereu activă în a se implica în proiecte de impact social, din dorinţa de a realiza o legătură stabilă cu oamenii în mijlocul cărora îşi desfăşoară activitatea.

DSC_0102

Şi cu această ocazie, în iQuest au existat oameni inimoşi care, impresionaţi de povestea familiilor în nevoie urgentă de locuinţă, au decis să îşi dedice o zi muncind ca şi voluntari pe şantierul Habitat din Chinteni. Pentru echipa iQuest a fost o oportunitate să lase deoparte proiectele de software la care lucrează şi să interacţioneze într-un alt context decât cel al biroului. Andreea M., angajată iQuest, descrie experienţa astfel: “Mi-a plăcut că am interacţionat cu colegi pe care până acum nu îi mai întâlnisem, ne-am mobilizat şi am lucrat foarte bine împreună. Mi-a plăcut că fiecare coleg a contribuit la munca pe care am desfăşurat-o. Chiar dacă erau sarcini mai dificile, fiecare şi-a ales sarcina în funcţie de cunoştinţele şi capacităţile pe care le are”.

Echipa iQuest a contribuit la construcţia a patru case pentru patru familii în nevoie urgentă de locuire. Cele patru case fac parte din cea de-a şasea comunitate Habitat din Cluj, construită la Chinteni, la 10 km distanţă de Cluj-Napoca.

Felicitări, Habitat for Humanity Cluj, pentru modul în care reuşesc să creeze un impact cu adevărat semnificativ în viaţa unor familii şi în comunitate. Am învăţat multe din implicarea şi profesionalismul lor şi m-am bucurat să contribui la construirea a ceva atât de important: locul pe care acele familii îl vor numi acasă”, a declarat Adela M., angajată iQuest.

***
Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. La nivel local, în cei 14 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 563 de familii, respectiv 1.123 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 78 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.500 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.