EA învaţă să repare împreună cu Repair Café Cluj

0

Repair Café Cluj împreună cu libăria Bookstory le reaminteşte doamnele şi domnişoarele că lucrurile stricate nu se aruncă, ci se repară. Pe această cale suntem invitate să învăţăm să meşterim, independent de prezenţa vreunui bărbat prin preajmă. Ne vedem pe 6 aprilie la ora 18.00 la librăria Bookstory, blv. Eroilor, nr. 6-8, Cluj-Napoca.

Ea invata sa repare- event Cover

Reparaţiile de bază din casă ne-am bucura să fie o activitate la îndemâna oricui îşi doreşte să se descurce singur/ă. Fără să conteze dacă eşti o doamnă sau un domn. Prea ne-a obişnuit societatea contemporană că barbatul e cu reparaţiile şi femeia îşi are locul doar la cratiţă. Pentru că multe dintre voi ne-au împărtăşit că au obosit să se roage de partener, de tata, de un frate sau amic să vină să repare balamaua de la uşă sau siguranţa arsă!

De vă încântă încântă într-adevăr ideea de a învăţa cum să reparaţi singure clanţa de la uşă, robinetul din baie, cablul întrerupt de la căşti, jucăria preferată a copilului, precum şi multe alte obiecte din gospodărie, vă dăm întâlnire pe data de 6 aprilie la ora 18.00 la librăria Bookstory.

Învăţăm împreună cum să reparăm uşor şi cu plăcere, într-o ambianţă antrenantă şi creativă, alături de oameni îndemânatici, pasionaţi şi prietenoşi. O oportunitate de a te bucura de inspiraţie şi de comunitate!

—————————-
Coceptul Repair Café a apărut în 2009 în Olanda, fiind formulat de Martine Postma, în acea vreme jurnalist și publicist în Amsterdam. În 2010, Martine a înființat Fundația Repair Café (Repaircafe.org). Această fundație oferă sprijin grupurilor locale din întreaga lume care doresc să înființeze propriul lor Repair Café. Fundația susține, drept urmare, și Repair Café Cluj, lansat de Casa de Cultura Permanenta în cadrul programului Orașul Vizibil 2015.

Repair Café Cluj doreşte sa devina o retea de spatii sociale si economice de incurajare a cooperarii si de raspandire a culturii consumului sustenabil de resurse si energie. Este un proiect al asociaţiei Cercul Social. In prezent, “Cercul Social” deruleaza mai multe proiecte de modelare teoretica si practica de sisteme economice circulare, atat in ceea ce priveste reducerea risipei in gestionarea resurselor materiale disponibile in orasul nostru cat si in dezvoltarea de modele economice noi, care sa permita cat mai multor concetateni accesul la tehnologii inovative de productie materiala si sociala.

 

Pentru editori

mai multe informații:

www.facebook.com/repaircafecluj

www.repaircafe.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.