Dulciuri romane si specialitati libaneze la Targul Slow Food din acest weekend la Brasov

0

Asociatia „Roadele Pământului” si Convivium-ul Slow Food Brasov va propun cateva experiente inedite din lumea gustului, la Targul de Produse Tradiţionale “Roadele Pământului”, ce are loc in acest sfarsit de saptamana  (24-25 iulie 2010) in Piata Sfatului, între orele 10.00 şi 16.00.
In cele doua zile de targ, organizatorii va indeamna la o calatorie a gustului in timp, in bucataria romana, si alta in spatiul oriental al bucatariei libaneze.
Daca sunteti curiosi ce serveau romanii la desert, nu ratati scurta incursiune in bucataria antica, pregatita sambata la standul Slow Food, de la orele 13:15. Veti avea astfel ocazia sa degustati si sa urmariti modul de preparare a doua feluri de dulciuri romane: dulcia domestica si globos. Dulcia domestica, o reteta dupa Marcus Gavius Apicius, sunt curmale caramelizate cu miere umplute cu miez de nuca.  Globos este un desert din branza dulce, ulei de masline, faina si miere si este pregatit respectand reteta scrisa de Cato cel Batran. Ziua de sambata de la standul organizatorilor este dedicata mierii si dulciurilor care au ca ingredient mierea, iar degustarile din aceste produse incep de la orele 10.30.
Duminica, de la orele 11.30, tot la cortul Slow Food, aveti ocazia sa incercati gustul catorva specialitati libaneze precum nananec, falafel, hummus, fatoush, labne, macdus sau tamria. Acestea vor fi pregatite chiar in fata dumneavoastra, de catre bucatarii Restaurantului Amasi.

Aceasta editie a targului Slow Food de la Brasov (a XVI-a)  reuneste un numar de 34 de mici producatori, veniti din zece judete ale tarii. Oferta produselor la standuri devine din ce in ce mai diversificata de la un targ la altul. De data aceasta, la targ veti gasi produse din carne, branzeturi, produse apicole, vin si palinca, peste afumat, paine cu cartofi, conserve si gemuri, fructe, turta dulce, prajituri de casa, siropuri si multe altele. Noutatile editiei sunt deserturile siciliene din pasta de migdale (Dolcezze Siciliane), dulceturile din nuci verzi (fam. Ciurte din Maramures) si de cirese negre (Topoloveni), sosul pesto (Consus Ecoprod) si mierea de rapita, papadie si zmeur (Octavian Moldovan).

Organizat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Braşov, Targul “Roadele Pământului” este un proiect lunar inclus in calendarul de evenimente dedicate celor 775 de ani de atestare documentara a Brasovului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează