Dublă lansare RoRec! Noi centre de colectare deşeuri DEEE s-au deschis la Făgăraş şi Săcălaz!

0

Dublă lansare RoRec – noi centre de colectare DEEE s-au deschis la Făgăraş şi Săcălaz

DEEE-urile sunt deşeurile provenite din echipamentele electrice şi electronice şi pot fi de până la 10 ori mai nocive decât deşeurile menajere

Reţeaua Naţională de Colectare, proiect al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, îşi extinde aria de acoperire prin deschiderea centrelor de colectare dela Făgăraş şi Săcălaz. Aceste noi locaţii se alătură celor mai recent deschise centre dela Sinaia, Alba Iulia, Alexandria şi Găeşti, inaugurate pe parcursul ultimelor 6 săptămâni.

“Continuăm consolidarea unei reţele naţionale care să asigure unui număr tot mai mare de cetăţeni o soluţie la îndemână pentru predarea spre reciclare a echipamentelor electrice şi electronice defecte sau vechi. Este un gest atât de simplu, dar cu o însemnătate atât de mare pentru protecţia mediului înconjurător, dar şi pentru recuperarea şi asigurarea reintroducerii în circuitul industrial a unor materiale epuizabile.”, a declarat Liviu Popeneciu, Preşedinte Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Colectarea şi reciclarea DEEE-urilor (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) este o prioritate la nivel mondial, datorită faptului că multe dintre resurse sunt epuizabile, iar recuperarea acestora şi reintroducerea în circuitul industrial este de o importanţă maximă. În acelaşi timp, tratarea acestui tip de deşeuri conform normelor europene în vigoare înseamnă şi protejarea mediului, întrucât DEEE-urile pot conţine substanţe periculoase precum mercur, nichel, plumb sau cadmiu, care, netratate corespunzător, pot dăuna mediului şi sănătăţii oricăruia dintre noi.

Noul centru de colectare din Făgăraş a fost inaugurat astăzi şi oferă persoanelor fizice şi juridice un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu/sediu pentru aparatura grea sau voluminoasă, prin comandă la telefon 0785 568 514, număr apelabil de luni până vineri, între orele 9.00 şi 19.00, şi sâmbăta între orele 9.00 şi 16.00. Similar, locuitorii din Săcălaz şi proximitatea acestuia pot apela numerele de telefon 0751302114 şi 0726114180, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 15.00.

Centrul de colectare DEEE din Săcălaz este deschis în Parcul Industrial Săcălaz, în fiecare sâmbătă, între orele 9.00 şi 15.00. Centrul din Făgăraş îşi aşteaptă deponenţii în Str. Negoiu nr. 147, în fiecare sâmbătă, între orele 9.00 şi 13.00.

Reţeaua Naţională de Colectare (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociaţia Româna pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

 


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează