Dublă lansare RoRec! Noi centre de colectare deşeuri DEEE s-au deschis la Făgăraş şi Săcălaz!

0

Dublă lansare RoRec – noi centre de colectare DEEE s-au deschis la Făgăraş şi Săcălaz

DEEE-urile sunt deşeurile provenite din echipamentele electrice şi electronice şi pot fi de până la 10 ori mai nocive decât deşeurile menajere

Reţeaua Naţională de Colectare, proiect al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, îşi extinde aria de acoperire prin deschiderea centrelor de colectare dela Făgăraş şi Săcălaz. Aceste noi locaţii se alătură celor mai recent deschise centre dela Sinaia, Alba Iulia, Alexandria şi Găeşti, inaugurate pe parcursul ultimelor 6 săptămâni.

“Continuăm consolidarea unei reţele naţionale care să asigure unui număr tot mai mare de cetăţeni o soluţie la îndemână pentru predarea spre reciclare a echipamentelor electrice şi electronice defecte sau vechi. Este un gest atât de simplu, dar cu o însemnătate atât de mare pentru protecţia mediului înconjurător, dar şi pentru recuperarea şi asigurarea reintroducerii în circuitul industrial a unor materiale epuizabile.”, a declarat Liviu Popeneciu, Preşedinte Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Colectarea şi reciclarea DEEE-urilor (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) este o prioritate la nivel mondial, datorită faptului că multe dintre resurse sunt epuizabile, iar recuperarea acestora şi reintroducerea în circuitul industrial este de o importanţă maximă. În acelaşi timp, tratarea acestui tip de deşeuri conform normelor europene în vigoare înseamnă şi protejarea mediului, întrucât DEEE-urile pot conţine substanţe periculoase precum mercur, nichel, plumb sau cadmiu, care, netratate corespunzător, pot dăuna mediului şi sănătăţii oricăruia dintre noi.

Noul centru de colectare din Făgăraş a fost inaugurat astăzi şi oferă persoanelor fizice şi juridice un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu/sediu pentru aparatura grea sau voluminoasă, prin comandă la telefon 0785 568 514, număr apelabil de luni până vineri, între orele 9.00 şi 19.00, şi sâmbăta între orele 9.00 şi 16.00. Similar, locuitorii din Săcălaz şi proximitatea acestuia pot apela numerele de telefon 0751302114 şi 0726114180, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 15.00.

Centrul de colectare DEEE din Săcălaz este deschis în Parcul Industrial Săcălaz, în fiecare sâmbătă, între orele 9.00 şi 15.00. Centrul din Făgăraş îşi aşteaptă deponenţii în Str. Negoiu nr. 147, în fiecare sâmbătă, între orele 9.00 şi 13.00.

Reţeaua Naţională de Colectare (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociaţia Româna pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

 


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.