Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dracula Digital – o nouă competiție în cadrul Dracula Film Festival

0

Cea de-a patra ediție a Dracula Film Festival, eveniment dedicat iubitorilor de filme horror și fantasy, revine la Brașov, între 12 și 16 octombrie, cu o competiție digitală care se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 16 şi 29 ani din toată ţara, pasionaţi de film și fotografie.

Scopul Dracula Digital este acela de a promova educaţia cinematografică în rândul adolescenţilor, de a le oferi tinerilor din toată ţara șansa de a se apropia de lumea filmului şi de a descoperi şi cultiva noi talente în cinemaul din România.

dracula-digital-visual-1

Înscrierile se fac în perioada 13 – 30 septembrie 2016 pe site-ul www.draculadigital.ro, unde participanții pot trimite un film realizat cu telefonul mobil, a cărui durată să nu depășească 3 minute. Votarea filmelor înscrise se face în perioada 1-7 octombrie pe același site, iar reprezentații primelor 5 filme clasate în funcție de numărul de voturi obținute vor fi invitați la Dracula Film Festival unde, cu asistența unor specialiști, vor realiza câte un film horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic. Filmul va fi realizat cu telefonul mobil în orașul Brașov, pe o temă aleasă de juriu și va avea 3 minute.

Filmele vor fi proiectate în cadrul festivalului, duminică, 16 octombrie 2016, iar câștigătorul va fi ales prin votul juriului. Premiul acordat este în valoare de 500 Euro.

De asemenea, în perioada 13-14 octombrie, cele 5 echipe selectate vor participa și la 2 workshop-uri din cadrul Dracula Film Festival: Totul despre smartphone și Despre suspans (montaj și scenaristică). Acestea vor fi deschise și publicului larg.

Mai multe detalii despre Dracula Digital găsiți pe http://draculadigital.ro 

Dracula Film Festival va avea loc în Brașov, în perioada 12 – 16 octombrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria și Cinema One.

Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History. Festivalul este finanțat de Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov și Centrul Național al Cinematografiei.

Sponsori: Silva, Selgros Cash & Cary, Coresi Shopping Resort, Arvato Bertelsmann, Optiplaza, Police, Romarg, Rădăcini Motors, Zizin ape minerale naturale

Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului

Mașina oficială: Mazda

Clubul festivalului: Rockstadt

Cafenele oficiale: HOF, Tipografia, Cafeteca

Parteneri media: KISS TV, KISS FM, Cinemap, Zile și Nopți, Vice, Cațavencii, AaRC.ro, cinefan.ro, MovieNews.ro, urban.ro, @FILM

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.