Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Double Impact: 24 de tineri din 8 ţări acţionează împreună pentru crearea unui impact local

0

Go Free – Asociatia pentru Sprijinirea Societatii Civile implementeaza in Romania proiectul „Double Impact – meeting local and global”, proiect finantat prin Programul Tineret in Actiune (Youth in Action). 24 de tineri din 8 tari – Polonia, Turcia, Cipru, Italia, Ungaria, Bulgaria, Letonia si Romania – sunt gazduiti in localitatea Savadisla, Romania, unde vor participa la un curs de formare de o saptamana, pana in data de 11 octombrie 2012.

Intregul proiect urmareste sa raspunda la intrebarea – „Cum putem crea un impact local prin proiectele internationale de tineret?”.

Go Free – Asociaţia pentru Sprijinirea Societăţii Civile implementează în România proiectul „Double Impact – meeting local and global”, proiect finanţat prin Programul Tineret în Acţiune (Youth in Action). 24 de tineri din 8 ţări – Polonia, Turcia, Cipru, Italia, Ungaria,Bulgaria, Letonia şi România – sunt găzduiţi în localitatea Săvădisla, România, unde vor participa la un curs de formare de o săptămână, până în data de 11 octombrie 2012.

Întregul proiect urmăreşte să răspundă la întrebarea – „Cum putem crea un impact local prin proiectele internaţionale de tineret?”.  Se întâmplă adesea ca în proiectele internaţionale, tinerii din diferite ţări să interacţioneze cu localnicii ca o metodă de a experimenta, de a cunoaşte alte contexte culturale sau pentru a crea vizibilitate pentru proiectele aflate în desfăşurare. În aceste condiţii, Asociaţia Go Free a considerat că este important să ne punem întrebarea – care este, în final, valoarea sau contribuţia pe care aceste proiecte internaţionale de tineret o aduc comunităţii locale.

Proiectul „Double Impact – meeting local and global” abordează pe larg această problematică, clarificând, prin metode de educaţie nonformale, concepte precum: local, comunitate locală, impact. Cursul – care este facilitat de un expert din Italia şi unul din România – se adresează voluntarilor, liderilor sau lucrătorilor de tineret, coordonatorilor de proiecte internaţionale din cele 8 ţări amintite. Participanţii vor experimenta cum pot crea o schimbare prin proiectele internaţionale, pentru că impactul implică, în viziunea noastră, atât vizibilitate, cât şi o schimbare.

 Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabilă de utilizarea informațiilor conținute de această comunicare.

Despre autor

avatar

Go Free este o redacție independentă de tineri, din Cluj-Napoca, care promovează jurnalismul cetățenesc ca metodă de implicare în comunitate. Revista Go Free este o publicație online în care sunt abordate subiecte precum activism civic, democrație participativă, multiculturalism, educație nonformală, drepturile omului, bună guvernare.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.