Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Donații colective de peste 33.000 de lei pentru Orașele Clujului

0

Joi, 13 noiembrie 2014, a avut loc cea de a patra ediție a Cercului de Donatori Cluj dedicată Orașelor Clujului – Partea I: Turda şi Câmpia Turzii. Peste 60 de donatori au dat viață Fabricii de timp liber și au pus împreună resurse în valoare de peste 33.000 pentru trei proiecte locale din Turda și Câmpia Turzii.

Cercul de Donatori vine cu o nouă abordare în atragerea de fonduri prin care grupuri de donatori propun proiecte din domenii diferite și se reunesc pentru a le susține.

Cele trei proiecte care au fost aduse în centrul atenției sunt:

Open Circuit Bike, propus de Centrul Rațiu pentru Democrație pentru realizarea unui stand cu biciclete de închiriat și trasee speciale către rezervațiile naturale din zona Cluj-Turda.

Și tu poți fi lider, propus de Clubul Rotary Câmpia Turzii pentru dezvoltarea competențelor de leadership și comunicare a 24 de liceeni.

Sub reflector, propus de Organizația Reactor pentru crearea a două spectacole-colaj în care performerii sunt persone din comunitate fără pregătire artistică care vin împreună într-un spațiu deschis de exprimare.

„Fabrica de Timp Liber este unul dintre cele mai dragi proiecte ale noastre: un viitor Centru Comunitar, în care tinerii şi adulţii, rezidenţii şi turiştii ocazionali să contribuie la sporirea calităţii vieţii turdenilor. Cu ajutorul Cercului de Donatori Cluj vom inaugura în primăvara anului viitor un traseu până în Cheile Turzii cu biciclete de închiriat chiar din curtea Fabricii de Timp Liber” Pamela Rațiu

 follow up CDC4 pe lung

Conceptul Cercului de Donatori vine din Marea Britanie, unde primul Cerc a fost organizat în 2002 iar astăzi este un mecanism care funcționează în diverse locuri din lume, fiind o mișcare internațională dezvoltată de The Founding Network. Cercul de Donatori Cluj este afiliat The Funding Network, ediția de toamnă 2014 fiind al 50-lea eveniment organizat astfel la nivel internațional.

“A fost o mare plăcere să particip la Cercul de Donatori Cluj organizat în Turda de către Fundația Comunitară Cluj în parteneriat cu Centrul Rațiu pentru Democrație. Evenimentul a fost superb în toate aspectele, a fost o demonstrație minunată a valorii imense adusă de oamenii care vin și pun împreună timpul, banii, abilitățile și pasiunea pentru a realiza ceva mai mult și mai mare decât ar putea realiza fiecare individual. În aceste timpuri provocatoare avem nevoie de oportunități pentru a ne simți inspirați cum ne-am simțit la Cercul de Donatori Cluj. Felicitări tuturor celor implicați în realizarea evenimentului și în special celor trei proiecte minunate care depun eforturi pentru a îmbunătăți viața oamenilor din comunitate.” Eugenie Harvey, The Funding Network

“Cercul demonstrează că schimbarea se poate produce și colectiv, într-o seară în care prieteni și colaboratori își pun resursele împreună pentru proiecte în care cred și îi inspiră și pe alții că se poate! În cele patru ediții ale Cercului de Donatori Cluj au fost mobilizați peste 109.401,5 lei ,din care echivalentul a 35.450 lei în contribuții non financiare, pentru 12 proiecte ale Clujului!” Simona Șerban, Director executiv Fundația Comunitară Cluj

 

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse. Totodată, oferim servicii de consultanță companiilor sau consiliere filantropică persoanelor fizice și grupurilor de donatori. În perioada 2008-2013, am acordat finanțări în valoare totală de 1.303.200 de lei, din care 874.750 lei, pentru 182 de granturi, direcționate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii, și 428.450 lei pentru 170 de burse, oferite elevilor și studenților.

Detalii complete despre activitatea Fundației Comunitare Cluj găsiți aici:

www.fundatiacomunitaracluj.ro

Centrul Rațiu pentru Democrație activează în domeniul ONG, iar misiunea lui este de a susţine şi încuraja implementarea proceselor de transparenţă, responsabilitate şi incluziune socială în România şi în alte state în tranziţie spre democraţie. Centrul Raţiu dezvoltă, de asemenea, o serie de programe în domeniul participării tinerilor şi a reconversiei spaţiilor urbane în scopul reintroducerii acestora în circuitul comunitar. Centrul Raţiu acordă anual alături de Fundaţia Raţiu din Marea Britanie şi Washington prestigiosul Premiu Ion Raţiu pentru Democraţie dedicat activiştilor din întreaga lume care îşi dedică viaţa respectării principiilor unei democraţii funcţionale în ţările din care provin. Detalii complete despre activitatea Centrului Raţiu pentru Democraţie puteţi găsi la adresa www.ratiudemocracycenter.org

Ediția de toamnă a Cercului de Donatori Cluj este organizată de Fundația Comunitară Cluj în parteneriat cu Centrul Rațiu pentru Democrație.

Cu susținerea: Casa Ambrei, Șmafinăria, AND Construct, Light Work Studio, Liliac.

Parteneri comunicare: Progressive Advertising, Triba Film, Epsilon.

Partener național: Asociația pentru Relații Comunitare

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.