Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezvoltarea posibilei destinații ecoturistice Băile Tușnad și împrejurimile

0

Începând cu data de 01/07/2015 Organizaţia GeoEcologică ACCENT a demarat proiectul cu titlul „Dezvoltarea posibilei destinații ecoturistice Băile Tușnad și împrejurimile”. Proiectul vizează zona agreată de către partenerii proiectului în vederea dezvoltării domeniului ecoturistic, respectiv comunitățile din vecinătatea Sitului Natura 2000 ROSCI0007 Bazinul Ciucului de Jos – (Comuna Sâncrăieni, Comuna Sântimbru, Comuna Sânsimion și Comuna Tușnad); Orașul Băile Tușnad aflat în vecinătatea Rezervației Naturale Piatra Șoimilor și Comuna Cozmeni prin Situl Natura 2000 ROSCI0248 Tinovul Mohoș – Sfânta Ana.

01_ecoturism_OGA
Pe termen lung membrii parteneriatului constituit își propun prin acest proiect să dezvolte și să asigure promovarea unitară a viitoarei destinații ecoturistice bazată pe valorile naturale și culturale ale destinației, iar această dezvoltare să aducă venituri pentru comunitatea locală, fără să afecteze negativ peisajul natural și să ducă la creşterea respectului pentru valorile acestuia.
Proiectul își propune prin diferite activități atingerea următoarelor obiective specifice: asigurarea cadrului instituțional necesar pentru funcționarea Unității de Management al Destinației și pentru dezvoltarea destinației; dezvoltarea unei rețele integrate de servicii ecoturistice de calitate la nivelul teritoriului; promovarea unitară a destinației în vederea creșterii numărului turiștilor; dezvoltarea capacității organizaționale ale Unității de Management al Destinației în vederea asigurării sustenabilității inițiativei de dezvoltare a și ale acțiunilor de conservare.
Ne propunem ca la finalul proiectului să existe o destinație ecoturistică performantă și atrăgătoare care să satisfacă nevoia de cunoaștere și experiențe a turiștilor și să contribuie pe termen lung la conservarea și valorificarea durabilă a ariilor naturale protejate.
Prin natura abordării bazate pe parteneriat proiectul va avea impact pe termen lung în următoarele domenii majore:
– Imagine unitară: prin dezvoltarea și utilizarea la nivelul destinației a unei identități vizuale unitare se crează condițiile necesare pentru o promovare eficientă și creșterea gradului de vizibilitate și recunoaștere ale destinației la nivel național și internațional.
– Dezvoltarea durabilă la nivelul teritoriului vizat prin dezvoltarea de programe și servicii turistice care valorizează valorile naturale și culturale ale zonei contribuind totodată la acțiunile de conservare ale ariilor naturale protejate.
– Demersul nostru contribuie și la dezvoltarea economiei locale prin diversificarea ofertelor turistice și atragerea unui segment de piață nou în destinație.

Proiectul este finanțat prin intermediul programului ”Green Entrepreneurship – Dezvoltarea Destinațiilor de Ecoturism din România”, un program comun al Romanian-American Foundation și Fundația pentru Parteneriat.
Costul total eligibil al proiectului este de 120.189 USD, din care 95.609 USD reprezintă contribuţia nerambursabilă a finanţatorilor. Implementarea proiectului a început la data de 01/07/2015 şi se va finaliza la data de 01/07/2019. Perioada de implementare a proiectului este de 4 ani.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.