Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere despre promisiuni electorale la Cluj.

0

 

 

FORUMURI CU CANDIDAŢ

Centrul Raţiu pentru Democraţie vă invită joi, 6 decembrie, ora 18.00 la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, sala V/2 la o dezbatere cu candidaţii din Colegiul 1 (Cluj-Napoca Vest) şi Colegiul 2 (Cluj-Napoca Est) Senat. Dintre candidaţi au confirmat prezenţa Ioan Avram, Augustin Dănilă, Eckstein- Kovacks Peter, Gheorghe Funar, Mircia Giurgiu, Vekov Karoly, Laszlo Attila.

Formatul întâlnirilor susţine cetăţenii să interacţioneze cu candidaţii pe teme de interes în comunitate. Candidaţii vor avea fiecare trei minute pentru a se prezenta pe ei şi programul electoral şi înca trei minute pentru a răspunde celor trei intrebari pregatite de organizatori şi anunţate în prealabil:

  1. Ce părere aveţi despre sistemul actual de redistribuire a mandatelor de deputat şi senator în urma alegerilor pentru Parlamentul României?
  2.  Care este opinia dumneavoastră despre fenomenul migraţiei politice în România?
  3.  Credeţi că ar trebui ridicată imunitatea parlamentară în cazul membrilor Parlamentului care s-a declanşat procedura de urmărire penală?

Partea a doua a forumului este rezervată întrebărilor din partea cetăţenilor. Aceştia pot adresa candidaţilor întrebări despre activitatea lor în Parlament (în cazul candidaţilor care urmăresc realegerea), iniţiativele şi realizările lor profesionale.

 

Întâlnirile sunt moderate astfel încât dialogul să rămână între candidaţi şi cetăţeni, fără a se transforma într-o polemică între candidaţi. Promisiunile făcute de candidati sunt ulterior publicate pe platforma www.cineceapromis.ro.

cineceapromis este o platformă online care colectează promisiunile făcute de candidaţi pe timpul campaniei electorale cu scopul de a susţine alegătorii în a cere respectarea acestora pe durata mandatului. Am iniţiat acest proiect împreună cu CeRe (Centrul de Resurse pentru Participare Publică) pentru a ne asigura că promisiunile făcute de candidaţi în timpul campaniei electorale vor fi respectate, pentru ca discursul politic să fie mai aproape de realitate, dar mai ales, pentru ca alegătorii să îşi responsabilizeze aleşii. Cetăţenii interesaţi pot crea un cont pe platformă pentru a posta informaţii privind candidaţii şi promisiunile lor şi pentru a le dezbate şi analiza pe forumul de discuţii. După alegeri, utilizatorii pot propune acţiuni concrete prin care să-i responsabilizeze pe aleşi, trecând astfel din online în offline.

Proiectul este finanţat parţial printr-un grant al Ambasadei Statelor Unite în România. Opiniile, concluziile sau recomandările exprimate în acest material aparţin autorilor şi nu reflectă, în mod necesar, punctul de vedere al Departamentului de Stat. Platforma cineceapromis este finanţată de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe şi Tech Soup România.

 

          

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.