Dezbatere despre promisiuni electorale la Cluj.

0

 

 

FORUMURI CU CANDIDAŢ

Centrul Raţiu pentru Democraţie vă invită joi, 6 decembrie, ora 18.00 la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, sala V/2 la o dezbatere cu candidaţii din Colegiul 1 (Cluj-Napoca Vest) şi Colegiul 2 (Cluj-Napoca Est) Senat. Dintre candidaţi au confirmat prezenţa Ioan Avram, Augustin Dănilă, Eckstein- Kovacks Peter, Gheorghe Funar, Mircia Giurgiu, Vekov Karoly, Laszlo Attila.

Formatul întâlnirilor susţine cetăţenii să interacţioneze cu candidaţii pe teme de interes în comunitate. Candidaţii vor avea fiecare trei minute pentru a se prezenta pe ei şi programul electoral şi înca trei minute pentru a răspunde celor trei intrebari pregatite de organizatori şi anunţate în prealabil:

  1. Ce părere aveţi despre sistemul actual de redistribuire a mandatelor de deputat şi senator în urma alegerilor pentru Parlamentul României?
  2.  Care este opinia dumneavoastră despre fenomenul migraţiei politice în România?
  3.  Credeţi că ar trebui ridicată imunitatea parlamentară în cazul membrilor Parlamentului care s-a declanşat procedura de urmărire penală?

Partea a doua a forumului este rezervată întrebărilor din partea cetăţenilor. Aceştia pot adresa candidaţilor întrebări despre activitatea lor în Parlament (în cazul candidaţilor care urmăresc realegerea), iniţiativele şi realizările lor profesionale.

 

Întâlnirile sunt moderate astfel încât dialogul să rămână între candidaţi şi cetăţeni, fără a se transforma într-o polemică între candidaţi. Promisiunile făcute de candidati sunt ulterior publicate pe platforma www.cineceapromis.ro.

cineceapromis este o platformă online care colectează promisiunile făcute de candidaţi pe timpul campaniei electorale cu scopul de a susţine alegătorii în a cere respectarea acestora pe durata mandatului. Am iniţiat acest proiect împreună cu CeRe (Centrul de Resurse pentru Participare Publică) pentru a ne asigura că promisiunile făcute de candidaţi în timpul campaniei electorale vor fi respectate, pentru ca discursul politic să fie mai aproape de realitate, dar mai ales, pentru ca alegătorii să îşi responsabilizeze aleşii. Cetăţenii interesaţi pot crea un cont pe platformă pentru a posta informaţii privind candidaţii şi promisiunile lor şi pentru a le dezbate şi analiza pe forumul de discuţii. După alegeri, utilizatorii pot propune acţiuni concrete prin care să-i responsabilizeze pe aleşi, trecând astfel din online în offline.

Proiectul este finanţat parţial printr-un grant al Ambasadei Statelor Unite în România. Opiniile, concluziile sau recomandările exprimate în acest material aparţin autorilor şi nu reflectă, în mod necesar, punctul de vedere al Departamentului de Stat. Platforma cineceapromis este finanţată de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe şi Tech Soup România.

 

          

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează