DEVA: Donațiile “Cărțile copilăriei în fiecare casă”

0

Asociația Curtea Veche cu sprijinul BCR continuă campania de donație „Cărțile copilăriei în fiecare casă” ca parte a programului național de lectură susținut de membrii Familiei Regale a României. Astfel, joi, 29 ianuarie, începând cu ora 11.00, echipa Asociației Curtea Veche alături de Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României și reprezentanții BCR vor oferi 1.700 de cărți elevilor din Deva. Deplasarea se va realiza cu autoturisme Ford puse la dispoziție de partenerul BDT Ford.

logo_Asociatia_Curtea_Veche

Evenimentul va avea loc la sala de festivități „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara și va include o sesiune de autografe. În fața a peste 250 de elevi și profesori, vor lua cuvântul, alături de Alteța Sa Regală, domnul Ionel Igna (Director Grup, BCR), doamna Iren Arsene (Preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), doamna Maria Ştefanie (Inspector Școlar General, Hunedoara) și doamna Luminiţa Dana Hurgoiu (Director, Colegiul Naţional „Sabin Drăgoi”). Totodată, vizita include și un moment de lectură susținut de Smaranda Nicolau (actriță și pedagog teatral, Mindstage Acting School), oferirea de volume din colecția “Cărțile copilăriei” către cei mici și pregătirea unor cluburi de lectură prin care imboldul de a citi să fie dus mai departe printr-o serie de întâlniri atractive.

Donația este realizată cu susținerea BCR, ocazie cu care instituția bancară schimbă fața poveștii pentru copiii din Deva care nu au ușor acces la cărți:

Ne bucurăm să aducem programul național de lectură “Cărțile copilăriei” în Deva și să contribuim astfel la dezvoltarea educației pentru generația de mâine. Credem cu tărie în vorba românească „ai carte, ai parte” și dorim să oferim șansa cât mai multor copii de a avea acces la cele mai frumoase povești din literatura universală, adaptate vârstei lor. Ne bucurăm că nu este un simplu gest de oferire a unor cărți, ci că are continuitate pe termen lung prin înființarea cluburilor de lectură. declară Ionel Igna, Director Grup, BCR.

Evenimentul organizat în Deva face parte din programul național de lectură “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociația Curtea Veche şi susținut de membrii Familiei Regale a României, și cuprinde alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Acest demers are la bază cauze cât se poate de obiective: statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dificultăţi în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro  și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează