Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MUREȘ: Deschiderea expoziției-eveniment Aurul și argintul antic al României

0

Expoziția-eveniment itinerantă Aurul și argintul antic al României va putea fi admirată începând de miercuri, 8 aprilie 2015, la sediul Palatului Culturii din Târgu Mureș.

Organizată de Muzeul Național de Istorie a României în colaborare cu Muzeul Județean Mureș, expoziţia reprezintă un eveniment cultural de excepție al cărei vernisaj va avea loc miercuri, 8 aprilie începând cu ora 17.00.

Afis_Expo_AurulArgintul_Tg.Mures_MNIR2015

Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Târgu Mureș va fi înnobilată în perioada 8 aprilie – 16 mai 2015 de piesele excepţionale prezente în expoziţia „Aurul și argintul antic al României”, care reunește unele dintre cele mai importante capodopere ale orfevrăriei pre- și protoistorice, ale antichității clasice și perioadei migrațiilor.

„Aurul și argintul antic al României” reprezintă încununarea cu succes a unui proiect muzeologic de anvergură națională, unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizate în România în ultimii 20 de ani. Este, astfel, pentru prima oară când publicul din România are posibilitatea de a vedea, reunite într-un singur loc, cele mai importante capodopere ale orfevrăriei pre- și protoistorice sau de epocă clasică din colecțiile muzeale din țară.

Unele dintre obiectele incluse în tematica expoziției se află în colecția Tezaurului Istoric a MNIR şi, prin urmare, pot fi văzute doar la Bucureşti, altele sunt expuse în diferitele muzee de istorie şi arheologie din ţară, în timp ce o parte dintre acestea nu au mai fost prezentate publicului în trecut.

Expoziția este deschisă în perioada 9 aprilie – 17 mai 2015 şi poate fi vizitată de marți până duminică între orele 9.00 – 16.00.

„Aurul și argintul antic al României” a fost itinerată în 2014 la Timişoara, Oradea, Satu-Mare şi Sibiu iar în 2015 a continuat turneul prin ţară fiind deschisă la Cluj-Napoca (februarie-martie) urmând Târgu Mureş (aprilie-mai), Sfântu Gheorghe, Alba Iulia, Buzău, Craiova.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.