Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De la Minerit la Antreprenoriat, dialog structurat

0

Dialog structurat, 12-23.10.2017, Bălan, Harghita

Azi, 20 Octombrie 2017, începând cu ora 10, va avea loc la Palatul Administrativ, Sala Centrală din Miercurea Ciuc, Judeţul Harghita o reuniune intre 14 lideri decizionali şi 96 de tineri din 6 centre miniere cu scopul de a prezenta Prefectului Judeţului Harghita, Andrei Jean-Adrian de către cei dintâi propunerea unei politici de tineret centralizată care să susțină și să capaciteze tinerii din zone miniere active sau închise în dezvoltarea de activități antreprenoriale.

Evenimentul este parte a proiectului „De la Minerit la Antreprenoriat”, proiect avizat de Ministerul Educației și Cercetării şi organizat de Asociația Young Europe Society finanţat prin programul Comisiei Europene, Erasmus+. Acesta are loc în perioada 12-23 Octombrie 2017, în Bălan, Judeţul Harghita şi îşi propune să reunească 96 de tineri din următoarele zone miniere şi fost miniere: Bălan, Petroșani, Lupeni, Bilbor, Vulcan si Baia Sprie şi 14 lideri decizionali şi experţi într-un seminar de tip dialog structurat pentru crearea unei politici de tineret centralizată menită să susţină iniţiativa antreprenorială a tinerilor care provin din zone miniere active sau închise.

Ideea proiectului a pornit de la nevoia tinerilor din zonele miniere din România de a se reorienta profesional spre cu totul alte domenii de activitate decât cele aferente industriei miniere prin activități de antreprenoriat, cu atât mai mult cu cât statisticile oficiale arată faptul că industria mineritului în România se apropie de sfârșit.

Printre obiectivele proiectului se numără următoarele:

  1. Creşterea gradului de cunoştinţe, abilităţi şi atitudini pozitive faţă de sectorul antreprenorial din România, precum și a procedurilor de înființare a unei firme în rândul celor 96 de tineri.
  2. Creşterea gradului de conştientizare a importanței sectorului antreprenorial în dezvoltarea economiei locale și naționale în rândul celor 96 de tineri.
  3. Facilitarea cadrului necesar pentru dialogul structurat dintre cei 96 de tineri și cei 14 lideri decizionali în vederea realizării unei propuneri de politică de tineret care să capaciteze tinerii din zonele miere în implicarea în activități de antreprenoriat

Metode precum: brainstorming, dezbateri, planificare strategică, pregătirea unui plan de afaceri și planificarea indicativă a costurilor, jocuri de team building, exerciții de simulare, joc de rol, competiții, prezentări, discuții deschise, fapte și cifre, creativitate, sunt implementate în acest dialog structurat. Tinerii lucrează în a-și crea propriul lor plan de afaceri care le va permite să pună ideile în practică şi implicit la dezvoltarea zonelor din care provin.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.