Dar din dar se face…VOLUNTARIAT!

0

Am decis să abordăm voluntariatul și în mod special voluntariatul corporativ în ediția iunie 2012 pentru că există, atât la nivel local cât şi naţional şi nu numai, o multitudine de organizaţii care iau atitudine cu privire la problemle locale,  inclusiv companii care promovează voluntariatul prin activitățile desfășurate de angajați în ONG-uri. Dorim pe această cale să facem cunoscute astfel de inițiative și să încurajăm cât mai multe persoane să preia exemplul companiilor care deja implică angajații în sectorul nonprofit.

Aflăm din paginile revistei cum voluntariatul corporativ este un TEAM BUILDING PENTRU ANGAJAȚI, FĂRĂ COSTURI, o acțiune ce  implică reclamă gratis și rezultate maxime. Pe lângă aceasta FUNDAȚIA VODAFONE, UN LIDER CORPORATIV LA NIVEL LOCAL, prezintă cel mai recent proiect în parteneritat cu Charity Works Romania în care implică angajații săi la construirea unor locuințe sociale în Cristian. Din conținut puteți citi și despre VOCAȚIA VOLUNTARIATULUI LA FUNDAȚIA RAFAEL, ATRAGEREA DE FONDURI DIN COMUNITATE, TÂRGUL DE VOLUNTARIAT LA BRAȘOV – EDIȚIA A II-A și INTERVIU  CLAUDIA POPA – PREȘEDINTE ASOCIAȚIA COLORS.

Voluntariatul nu înseamnă naivitatea de a te lăsa exploatat pe gratis, presupune să vrei să schimbi ceva şi să-ţi doreşti asta suficient de mult încât să iei atitudine și să te implici. Nu putem aştepta ca alticineva, mai puternic, mai dispus, mai hotărât, să schimbe aspectele care nouă ne displac în comunitatea în care trăim. Câţi dintre noi nu am auzit formula „Dacă aş fi eu la putere aş face şi aş drege!”? De ce trebuie să aşteptăm mereu să ajungem la un anumit nivel de putere pentru a face ceva? Măsura puterii noastre este dată de ceea ce facem efectiv.

             (Din editorialul Business&Charity nr.6, de Flavia Boghiu)

 

Business & Charity îţi prezintă persoanele aflate în dificultate şi modalităţile de a le ajuta,te provoacă să nu rămâi indiferent şi să te implici activ în comunitatea locală. Revista Business&Charity, prima revistă din România care aduce împreună mediul de afaceri cu cel al organizaţiilor nonprofit, promovează proiectele sociale ale ONG-urilor, precum şi acţiunile de responsabilitate socială ale companiilor din judeţul Braşov. 

Află şi tu cum poţi face viaţa mai bună celor mai puţin norocoşi decât tine!

Intră pe www.business-charity.ro pentru a afla mai multe despre  această iniţiativă!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.