Dar din dar se face…VOLUNTARIAT!

0

Am decis să abordăm voluntariatul și în mod special voluntariatul corporativ în ediția iunie 2012 pentru că există, atât la nivel local cât şi naţional şi nu numai, o multitudine de organizaţii care iau atitudine cu privire la problemle locale,  inclusiv companii care promovează voluntariatul prin activitățile desfășurate de angajați în ONG-uri. Dorim pe această cale să facem cunoscute astfel de inițiative și să încurajăm cât mai multe persoane să preia exemplul companiilor care deja implică angajații în sectorul nonprofit.

Aflăm din paginile revistei cum voluntariatul corporativ este un TEAM BUILDING PENTRU ANGAJAȚI, FĂRĂ COSTURI, o acțiune ce  implică reclamă gratis și rezultate maxime. Pe lângă aceasta FUNDAȚIA VODAFONE, UN LIDER CORPORATIV LA NIVEL LOCAL, prezintă cel mai recent proiect în parteneritat cu Charity Works Romania în care implică angajații săi la construirea unor locuințe sociale în Cristian. Din conținut puteți citi și despre VOCAȚIA VOLUNTARIATULUI LA FUNDAȚIA RAFAEL, ATRAGEREA DE FONDURI DIN COMUNITATE, TÂRGUL DE VOLUNTARIAT LA BRAȘOV – EDIȚIA A II-A și INTERVIU  CLAUDIA POPA – PREȘEDINTE ASOCIAȚIA COLORS.

Voluntariatul nu înseamnă naivitatea de a te lăsa exploatat pe gratis, presupune să vrei să schimbi ceva şi să-ţi doreşti asta suficient de mult încât să iei atitudine și să te implici. Nu putem aştepta ca alticineva, mai puternic, mai dispus, mai hotărât, să schimbe aspectele care nouă ne displac în comunitatea în care trăim. Câţi dintre noi nu am auzit formula „Dacă aş fi eu la putere aş face şi aş drege!”? De ce trebuie să aşteptăm mereu să ajungem la un anumit nivel de putere pentru a face ceva? Măsura puterii noastre este dată de ceea ce facem efectiv.

             (Din editorialul Business&Charity nr.6, de Flavia Boghiu)

 

Business & Charity îţi prezintă persoanele aflate în dificultate şi modalităţile de a le ajuta,te provoacă să nu rămâi indiferent şi să te implici activ în comunitatea locală. Revista Business&Charity, prima revistă din România care aduce împreună mediul de afaceri cu cel al organizaţiilor nonprofit, promovează proiectele sociale ale ONG-urilor, precum şi acţiunile de responsabilitate socială ale companiilor din judeţul Braşov. 

Află şi tu cum poţi face viaţa mai bună celor mai puţin norocoşi decât tine!

Intră pe www.business-charity.ro pentru a afla mai multe despre  această iniţiativă!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează