Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cursuri în format 3D la școala online din Transilvania: Elevii învață științe exacte cu ajutorul unei platforme interactive

0

Cursuri în format 3D la școala online din Transilvania: Elevii de gimnaziu din comuna Laslea (Jud. Sibiu) învață științe exacte cu ajutorul unei platforme interactive. 

Proiectul de digitalizare a fost realizat de Asociația Casa Naturii, prin programul Start ONG finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Asociația Casa Naturii îmbunătățește calitatea școlii online pentru cei peste 100 de elevi de gimnaziu din Laslea. Începând cu noiembrie 2020, orele online de matematică, educație tehnologică, ecologică, biologie și chimie sunt susținute cu ajutorul unor pachete educaționale complementare care conțin manuale 3D, hărți interactive, videoclipuri și jocuri.

Instrumentele digitale nu sunt o noutate pentru copiii beneficiari ai programelor asociației. Încă de dinainte ca școala să se desfășoare online, elevii au avut parte de ore de matematică predate cu softuri educaționale în laboratoarele de informatică, de dotarea laboratoarelor cu calculatoare, prin donații, de folosirea e-readerelor la clubul de lectură.

Astfel, tehnologia este adusă în prim plan pentru a inova metodele de predare și a răspunde nevoilor generațiilor actuale de elevi. Digitalizarea educației este unul dintre mijloacele esențiale pentru atingerea unei educații de calitate, proces care va trebui să continue și după întoarcerea copiilor în clase.

Totodată, modul în care școala online este gândită este foarte important, cu atât mai mult în mediul rural, unde riscul de regres al copiilor este mai mare. De aceea, Asociația Casa Naturii a însoțit atât elevii cât și profesorii de la școala locală în trecerea la învățarea online. Scopul final este ca, prin educația online de calitate, copiii să aibă acces la resurse care îi susțin să devină viitorii tineri cu gândire autonomă și inițiativă, lideri ai comunităților lor.

Proiectul este ușor scalabil, asociația propunându-și să implementeze, împreună cu profesorii, folosirea metodelor interactive și la celelalte materii, indiferent de domeniu. În primă fază, predarea cu instrumente 3D în cazul științelor exacte ajută copiii să înțeleagă mai bine aplicabilitatea în viața de zi cu zi a noțiunilor pe care le discută la școală.

Carmen, profesoară de biologie, explică impactul pe care îl au aceste resurse:

Cu ajutorul manualului 3D, la ora despre cavitatea bucală, copiii de la clasa a VII-a au putut face ușor distincția dintre esofag și trahee. Acum înțeleg de ce se îneacă atunci când „înghit pe al doilea gât”, așa cum mi-a spus una dintre eleve în timpul orei.

Proiectul de îmbunătățire a orelor online pentru copiii din Laslea are sprijinul Școlii Gimnaziale din sat și este posibil cu ajutorul programului Start ONG.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, institutiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Despre Asociația Casa Naturii

Casa Naturii este un ONG activ în mediul rural, a cărui misiune este să sprijine tinerii să devină liderii satelor lor prin programe educaționale care încurajează gândirea critică, inițiativa, munca în echipă.

casanaturii.ro

facebook.com/asociatia.casa.naturii

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.