Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Curs de poetica fotografica

1

Poetica fotografica reprezinta o suma de instrumente de imagine care pot tensiona tema fotografica, anuland astfel, ornamentalul sec sau plictisul, organizeaza si stabilizeaza tensiunea creata, iar in final microdinamizeaza eventualul exces de stabilizare. Excesul de comprimare tehnica in expresie are ca scop economisirea spatiului si timpului de citire si perceptie. Nu dorim sa epatam.

Oferim diploma de absolvire a Scolii de Poetica Fotografica prin Fundatia Culturala Societatea de Concerte Bistrita si diploma de excelenta dupa anul II (mesterat).

Nu oferim diplome acreditate de diverse ministere.

In cadrul cursului organizam doua excursii fotografice de cate 3 zile, precum si doua sau trei expozitii in spatii publice. Cei mai buni cinci cursanti vor fi invitati sa participe la Tabara Internationala de Fotografie „Scoala de la Bistrita” care se va desfasura in luna august 2012.

Scoala dispune de laborator de procesare optico-chimica in care cursantii vor putea exersa developari de filme si mariri pe suport argentic.

 

Pentru informatii vizuale complexe vizitati site-ul scolii : www.fotopoetica.ro

Inscrieri la cursul de poetica fotografica

Cursantii trebuie sa posede un aparat de fotografiat, pe cat posibil (si) cu reglaje manuale.

Inscrierile pentru cursul 2011-2012 se fac pana la data de 9 octombrie 2011, prin e-mail la urmatoarele adrese: Francisc Mraz – francisc.mraz@fotopoetica.ro si Gyuri Ilinca – gyuri.ilinca@fotopoetica.ro.        Mesajul va avea ca subiect „Cerere de inscriere la cursul de fotografie” si va cuprinde: numele si prenumele solicitantului, locul si data nasterii, ultima forma de invatamant absolvita, un scurt CV cu sublinierea eventualelor antecedente fotografice, e-mailul si telefonul de contact. Pentru informatii suplimentare: francisc.mraz@fotopoetica.ro – 0722 203 529 sau gyuri.ilinca@fotopoetica.ro – 0744.153.617.

Cursul va incepe pe 17 octombrie 2011 la Muzeul Literaturii Romane, Bd. Dacia, nr. 12, Sector 1, Bucuresti, intre Piata Romana si Calea Victoriei.

In ziua de 10 octombrie 2011 solicitantii vor participa la un interviu de aproximativ 10 minute, in urma caruia se va decide admiterea la curs. Interviul nu urmareste sa testeze cunostinte, ci doar sa ne permita sa aflam cate ceva despre umorul, inventivitatea si tenacitatea dvs, despre disponibilitatea de a participa la un curs dens si de lunga durata. Ora de prezentare la interviu va fi comunicata fiecarui solicitant in parte, la adresa de e-mail data in cererea de inscriere.

Taxa de curs va fi de 600 de euro (echivalent in RON la cursul de zi al BNR) pentru intregul an scolar. Taxa va fi achitata integral sau esalonat – cate 200 de euro (echivalent RON) – la inceputul fiecareia dintre cele trei etape de curs.

La jumatatea si la sfarsitul cursului se vor organiza expozitii ale cursantilor, pe baza unei atente selectii a fotografiilor realizate in timpului anului. Organizarea expozitiei de la jumatatea anului este conditionata de acumularea unui numar suficient de lucrari. De asemenea, vor fi organizate doua excursii fotografice de cate 3 zile, in cadrul carora vor fi puse in practica cunostintele acumulate la curs.

Cursantul cu cele mai bune rezultate obtinute la sfarsitul cursului, va beneficia retroactiv de bursa integrala de studiu. Cursantii care participa la toate cele patru etape, vor primi diplome de absolvire gradate valoric (diploma de absolvent si diploma de excelenta). Cei mai buni cinci cursanti vor participa la Tabara Internationala de Fotografie „Scoala de la Bistrita”.

Cursul va dura un an scolar, cu cate o sedinta saptamanala de patru ore, in zilele de luni, intre orele 18 si 22. Cursul este organizat in trei etape: toamna-iarna, primavara, vara, asigurand astfel intreaga varietate de anotimpuri pentru fotografiile de exterior. Scoala dispune de mijloacele logistice necesare predarii in bune conditii: calculatoare, video-proiectoare, toate dotarile pentru demonstrarea si exersarea iluminarii de studio, laborator de procesare optico-chimica etc.

Pentru informatii vizuale complexe vizitati site-ul scolii : www.fotopoetica.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Microdinamizeaza eventualul exces de stabilizare?! Spectaculos! Asta m-a convins! Sa stau cat mai departe de cei care trec prin asa ceva….

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.