Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Curs gratuit de „Start-up antreprenorial în economia socială” pentru regiuna Nord-Vest / Cluj-Napoca, 25-27 februarie 2013

0

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, partener în cadrul proiectului „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560), alături de Consiliul Județean Alba, în calitate de beneficiar, și Centrul de Formare Continuă și Evaluarea Competențelor în Asistență Socială (CFCECAS), Structural ConsultingTM Group și Die Querdenker, în calitate de parteneri, anunță organizarea unui curs gratuit de „Start-Up antreprenorial în economia socială” cu durata de 3 zile.

Cursul se adresează antreprenorilor și potențialilor antreprenori din regiunea Nord-Vest, interesați în dezvoltarea de proiecte și afaceri în domeniul economiei sociale.

Cursul se va desfășura în perioada 25-27 februarie 2013, între orele 9:00-17:00, în Cluj-Napoca și va fi furnizat de către experți ai Fundației Civitas pentru Societatea Civilă.

 

Printre temele abordate în cadrul cursului se numără:

  • Economia socială și construirea strategiei de business;
  • Demararea afacerii (dezvoltarea ideii de afacere, aspecte legislative privind înființarea);
  • Adresarea nevoilor grupurilor vulnerabile;
  • Marketing și relația cu clienții;
  • Finanțarea afacerii.

 

Urmare a participării la curs, persoanele interesate vor fi susținute în scrierea planurilor de afaceri ce vor putea fi prezentate la „Târgul ideilor de afaceri”, organizat în cadrul proiectului în perioada 11-14 martie 2013. Acest eveniment își propune identificarea, selecția și susținerea concretă a celor mai bune inițiative de economie socială.

În cadrul târgului, vor fi selectate cele mai bune 10 planuri de afaceri în domeniul economiei sociale din cele patru regiuni unde se desfășoară proiectul (Centru, Nord-Vest, București-Ilfov și Sud Muntenia). Participanții selectați vor beneficia ulterior de sprijin și susținere pentru demararea/dezvoltarea afacerii propuse, precum și de oportunitatea de a efectua o vizită internațională de studiu, susținută financiar din bugetul proiectului, pentru a vedea cum este aplicat conceptul de economie socială la nivelul unui stat european și pentru a cunoaște modele de afaceri de succes din acest domeniu.

incluziune sociala

Procedura de înscriere și selecție

Persoanele interesate să participe la acest curs vor transmite, pe adresa de e-mail raluca.gaiseanu@civitas.ro, următoarele documente:

  • Scrisoare de motivare din care să reiasă interesul candidatului pentru domeniul economiei sociale, precum și disponibilitatea de timp de a participa la curs în perioada menționată;
  • Scurtă descriere a ideii de afacere sau de dezvoltare a unei afaceri existente (maximum 1 pagină A4), în care să se prezinte modul în care aceasta integrează ideea economiei sociale și/sau conceptele specifice ale acesteia;
  • Copie după cartea de identitate din care să reiasă faptul ca participantul are domiciliul sau reședința într-o localitate din Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bistrița-Năsăud, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj)

 

De asemenea, în textul e-mailului, candidații sunt rugați să transmită și datele lor de contact, respectiv telefon mobil și e-mail personale, în vederea unei comunicări eficiente cu privire la detaliile de desfășurare ale cursului.

Termenul limita pentru transmiterea aplicațiilor este 8 februarie 2013 (inclusiv).

Anunțarea persoanelor selectate pentru a participa la curs se va face în data de 12 februarie 2013.

Alte informații

Cursul este gratuit și se va derula în Cluj-Napoca. Prin proiect se asigură suportul și materialele de curs.
Pentru mai multe informații privind proiectul „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale”, vizitați site-ul proiectului www.economiesociala-alba.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.