Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Curs animator centre de vacanţă şi oportunitate de angajare în Tabara VIAŢA

0

Fundaţia Noi Orizonturi oferă oportunitatea de acreditare CNFPA şi de angajare ca animator centre de vacanţă în cadrul Taberei VIAŢA, în vara anului 2013 (www.tabara-viata.ro).

Fundaţia Noi Orizonturi organizează curs de animatori centre de vacanţă pentru 15 persoane în cadrul Programului VIAŢA, în perioada 18 – 25 Iunie, 2013. Din cei 15 participanţi la curs, vor fi selectate 7-8 persoane cu posibilitate de angajare în cadrul Programului VIAŢA în perioada 30 iunie – 30 august 2013, ca animatori centre de vacanţă. Opţiunea de angajarea nu este obligatorie, se adresează doar celor interesaţi de o astfel de poziţie. Cursul include instruire în domeniul educaţiei prin experienţă, metoda educaţiei prin aventură.

Când?: 18 – 25 Iunie, 2013
Unde?: Staţiunea Straja (Lupeni, Hunedoara); cazare în cabana FNO, activităţi şi masa (3 ori pe zi) la Vila Alpin

Ce?: Un curs de nota 10, unde cursanţii, folosind educaţia prin aventură (outdoor education) şi educaţia prin experienţă, vor afla lucruri care sunt importante pentru fiecare animator de centre de vacanţă, şi nu numai. În cadrul acestui curs, participanţii vor învăţa despre educaţia prin experienţă, rolul şi îndatoririle animatorului de centre de vacanţă, dinamica grupurilor, vor experimenta activităţi outdoor precum: cursul de frânghii la joasă şi mare înălţime, escaladă, orientare cu busola, vor învăţa să construiască o catapultă, să elaboreze un proiect de sejur şi multe altele. Participanţii vor avea oportunitatea de a folosi cunoştinţele dobândite în cadrul Taberei VIAŢA (din cei 15 participanţi vom selecta 7-8 persoane pentru angajare pe perioada verii, în poziţia de animator centre de vacanţă în Tabăra de educaţie prin aventură VIAŢA)

De ce?: „Am văzut cum lucrează oameni pasionaţi de ceea ce fac. Am învăţat cât de importantă este siguranţa în acest domeniu, chiar dacă unii ar putea spune ca aţi exagerat:D. A fost o bucurie pentru mine să fiu parte a acestui training, unii dintre traineri putând constitui modele profesionale pentru oricine. Mi-am testat şi mi-am depăşit limitele ieşind din zona mea de confort. Aplic în zona mea profesională multe dintre lucrurile învăţate în cadrul acestui training. Merci frumos pentru această oportunitate!

Tiberiu Nica, participant la curs „Animator centre de vacanţă”, 2012

Cunoştinţele, abilităţile şi atitudinile dezvoltate în acest curs sunt de folos nu doar pentru animatorii de centre de vacanţă ci vor fi utile oricărui lucrător din domeniu educaţiei non-formale sau lucrător de tineret. Totodată, acest curs ajută la dezvoltarea personală a participanţilor, dezvoltând abilităţi de lucu în echipă, lidership, luarea deciziilor, curaj şi multe altele, toate acestea într-un mod interactiv, distractiv, sigur şi plin de momente: „Ahaa!”.
De asemena, pentru cei interesaţi, acest curs este o oportunitate de fi parte a echipei de animatori din Tabăra de educaţie prin aventură VIAŢA, pe periada verii anului 2013 (lunile iulie şi august), oferind astfel celor selectaţi şansa de a lucra cu aproximativ 600 de tineri pe perioada de vară şi de a experimenta metodele şi tehnicile învăţate în cadrul cursului.

Cât costă?: Preţul cursului este de 950 RON de persoană, în care sunt acoperite costurile de:
• cazare (cabana FNO);
• masă (3 mese/zi) la Vila Alpin cu mancare gustoasă şi sănătoasă;
• materiale de formare (suport de curs, mape, etc.);
• formatori (4 formatori cu experienţă în domeniul educaţiei prin aventură);
• echipament şi organizare pentru activităţile de escaladă, curs de frânghii, orientare cu busola;
• susţinere examen CNFPA;
• diplomă CNFPA.

Deadline: ultima zi de înscriere la acest curs este 10 Mai 2013. Formularul de înscriere şi anunţul pentru curs le puteţi descărca de pe pagina Taberei VIAŢA – www.tabara-viata.ro

Pentru orice întrebări legate de curs puteţi contacta asistentul director al Taberei VIAŢA, Valters Melderis, la adresa de e-mail valters_melderis@noi-orizonturi.ro sau la telefon 0722670608

Vă aşteptăm la noi!
Echipa FNO
www.noi-orizonturi.ro
www.tabara-viata.ro
curs 1

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.