Cum îţi poţi îngheţa ceasul biologic? Subiect controversat la Cinemateca Astra Film

0

Cinemateca Astra Film prezintă joi, 22 mai 2014, începând cu ora 19, documentarul Ovule pentru mai târziu (Eggs for later), o producţie olandeză care intră chiar în intimitatea regizoarei filmului, Marieke Schellart.

Ovule pentru mai tarziu

Este un documentar foarte personal, ce dezvăluie lupta ei impotriva ceasului biologic şi un subiect tabu este astfel pus în discuţie: prelungirea perioadei de fertilitate prin îngheţarea ovulelor, operaţie interzisă în Olanda. Marieke are 35 de ani, este o femeie independentă, având o carieră de succes, mulţi prieteni, dar nu şi un partener de viaţă cu care să aibă un copil, deşi ceasul ei biologic ticăie. Marieke vorbeşte cu sinceritate despre planurile şi îndoielile ei cu prietenii şi familia, fiind susţinută de aceştia, dar întâmpinând şi rezistenţă pe parcurs. Pentru ea începe o călătorie lungă, care o va duce şi în străinătate în încercarea de a găsi o soluţie pentru o problemă care preocupă multe femei în ziua de azi.

În Olanda filmul a provocat nenumărate dezbateri pe plan social şi politic despre etică şi despre legislaţia în ceea ce priveşte îngheţarea ovulelor. Filmul a fost proiectat la peste 25 de festivaluri internaţionale de film, printre care şi Astra Film Festival 2012 şi a fost preluat de televiziuni naţionale din 10 ţări.

Proiecția documentarului  are loc la sala Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecţiei. Informaţii la tel: 0751.166.516

Cinemateca Astra Film este organizată de Astra Film, CNM Astra şi Consiliul Judeţean Sibiu.

A fost iniţiată în 2007 şi a făcut parte din programul Sibiu Capitală Culturală Europeană, cu titlul 365 de ferestre spre lume, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca Astra Film din Sibiu.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează